Запек, рефлукс, киселини, оригване, тежест в стомаха– хиляди хора страдат от тези състояния. Гемотерапията е на разположение да помогне на всички тях!

Съвременни изследвания показват пряката връзка между емоционалното ни и психическо състояние и това на храносмилателната ни система. Стресът, напрежението, безпокойствието, които повечето от нас изпитват през последната година, причиняват огромни здравни щети върху организма. Червата ни - изключително богато инервирани – съдържат нервни клетки, почти колкото и мозъкът ни, затова са наречени и „втори мозък“.

Връзката между мозъка и червата е атакувана непрекъснато и нейното нарушение води до симптоми като киселини, рефлукс, безапетитие или огромен апетит, запек и разстройство. За щастие гемотерапията дава ефективно решение.

Един от основните помощници в грижата за храносмилателната система и нейната връзка с главния мозък е екстрактът от смокиня, съветва Ангел Ангелов, първият сертифициран гемотерапевт у нас.

Екстрактът от смокиня има успокояващо действие върху нервната система и възтановява, поддържа и подмпладява връзката черва-стомах-мозък. Първи избор е, когато има емоционална компонента, свързана със симптомите на изхождането (невъзможност да се „изхранват“ емоциите). Намалява алергични реакции от храна, увеличава производството на допамин, намалява киселините в стомаха.

Вторият помощник в борбата с нарушенията на храносмилането е екстрактът от орех. Той помага при панкреатични симптоми, нарушен баланс на чревната флора, подуване на корема, газове.

Двата екстракта могат да се комбинират, но трябва да се приемат по различни време през деня, защото както знаем около ореховото дърво не расте почти нищо. Така и екстрактът от орех не обича да дели територията си с други.

Поликистозни яйчници, болезнена меснтруация, нередовен цикъл, менопауза. Възпаление на простатата, нарушена еректилна функция, андропауза. Всички тези състояния създават болка, неудобство, създават ниско самочувствие или пораждат гняв у някои хора.

За щастие имаме на помощ от екстракта от Гигантска секвоя. Той съдържа стволови клетки от това огромно, мощно и дългогодишно дърво и дава сигурна подкрепа за мъжката и женската полова система. Използва се при маточни сраствания (фибрози), а също така регулира продукцията на мъжки и женски полови хормони – тестостерон и естроген, което всъщност е подкрепа за ендокринната система.

Този екстракт идва на помощ и при всички жени и мъже, които имат ниски нива на либидото си.

При жените също така регулира месечния цикъл, производството на естроген и неприятните усещания по време на менопауза.

При мъжете се използва при простатит, повишава половата функция, хармонизира нивата на тестостерона и помага по време на андропауза.

Освен тези конкретни свойства Гигантската секвоя също така подобрява фокуса, подкрепя стабилността на нервната система в периоди на стрес, използва се при слабост и депресия при възрастни хора, намалява проявите на острите възпаления на опорно-двигателната система.

Припомняме, че гемотерапията е метод на лечение, който използва лечебната сила на дървета и храсти. Екстрактите на гемотерапия са най-мощното и най-новото допълнение към терапията на растителна основа. Докато първоначалната концепция може да бъде датирана от египтяните, първите документирани проучвания започнали през 1959 г. От тогава Gemmotherapy materia medica нараства експоненциално с приноса на множество европейски учени, лекари и биохимици. Днес, гемотерапията започна да привлича вниманието на хората, търсещи естествени методи, за да подобрят имунитета си, както и хомеопатите, натуропатите, хиропрактиците, акупунктуристите, акушерките, практикуващите сестри, педиатрите и семейните лекари.