ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Здравни заведения

Начало Здравни заведения A+ A-

Българският Кардиологичен Институт наложи нови стандарти, подобри достъпността до високоспециализирано лечение и грижа за пациентите в БългарияБългарският Кардиологичен Институт наложи нови стандарти, подобри достъпността до високоспециализирано лечение и грижа за пациентите в България

Българският кардиологичен институт (БКИ) е организация от специализирани здравни заведения, която още със създаването си завоюва стабилен авторитет. Каузата на нейните специалисти да подобряват достъпа на населението до качествено европейско здравеопазване се осъществява не само благодарение на високотехнологичната апаратура и перфектните условия, а и чрез високото ниво на медицинско обслужване и вниманието към всеки един пациент. Първите публикувани здравни резултати още през 2009 г. показват, че смъртността от остър коронарен синдром в Северозападна България през 2008 г. е намалена от 13,09% до 9,25%, а вътреболничната смъртност – до 2,99%. Година по-късно подобни резултати са постигнати и в другите региони, където БКИ открива специализирани кардиологични клиники. Най-добрата атестация за едно здравно заведение са благодарствените отзиви на неговите пациенти. Към УМБАЛ „Сърце и Мозък“ в Плевен те са впечатляващо много – свидетелстват за безграничната всеотдайност на медицинските специалисти и персонал.

Още здравни заведения общо: 18

Стоматологично студио Венелинов

Стоматологично студио Венелинов

Стоматологично студио Венелинов е водеща клиника в България в областта на естетичната стоматология и ендодонтията. Предлага лечение, което да възстанови оралното здраве на пациента и да повиши самочувствието му чрез красотата на здравата усмивка. Студиото предлага широка гама процедури с изключително качество в името на безукорния краен резултат. Разполага с модерно оборудване и работи в атмосфера на доверие и комфорт. В студиото предлагат експресно възстановяване с дигитална CAD/CAM технология: решения с фасети, коронки, онлеи и овърлеи от порцелан и композит в едно посещение, подреждане на зъби, импланти и естетика на лицето.

Дерматологична клиника РИВЪРС

Дерматологична клиника РИВЪРС

Дерматологична клиника РИВЪРС предлага услуги в областта на клиничната дерматология и естетичната медицина, насочени към неоперативно подмладяване на лице и тяло. Стремежът на специалистите в клиниката е чрез въвеждането на последните постижения на съвременната медицина да предоставят качествени и максимално ефективни медицински услуги на световно ниво, осъществявани в комфортна и конфиденциална среда. Клиниката е създадена от д-р Росица Денчева, дерматолог с 25-годишен опит в областта на клиничната и естетична дерматология. Основавайки се на опита си като специалист, тя е разработила своя уникален подход, който може да бъде описан като минималистичен, постигащ максимално естествени и естетични резултати и безспорно безопасен.

Български Кардиологичен Институт

Български Кардиологичен Институт

Българският кардиологичен институт (БКИ) е организация от специализирани здравни заведения, която още със създаването си завоюва стабилен авторитет. Каузата на нейните специалисти да подобряват достъпа на населението до качествено европейско здравеопазване се осъществява не само благодарение на високотехнологичната апаратура и перфектните условия, а и чрез високото ниво на медицинско обслужване и вниманието към всеки един пациент. Първите публикувани здравни резултати още през 2009 г. показват, че смъртността от остър коронарен синдром в Северозападна България през 2008 г. е намалена от 13,09% до 9,25%, а вътреболничната смъртност – до 2,99%. Година по-късно подобни резултати са постигнати и в другите региони, където БКИ открива специализирани кардиологични клиники.

Он Клиник

Он Клиник

ОН КЛИНИК е международна верига от клиники с над 140 филиала по цял свят. През 30-годишната практика различните филиали са обслужили над 2 милиона пациенти, а броят им продължава да расте. Клиниката е специализирана в четири направления: - Гарантирано възстановяване на потентността. - Безболезнено и безоперационно премахване на хемороиди. - Уникално лечение на псориазис с натурални продукти и без хормони; - Лечение на трудно зарастващи рани.

Уникален метод за лечение в МЦ „Интегративна медицина“ дава втори шанс на стотици онкоболни

Уникален метод за лечение в МЦ „Интегративна медицина“ дава втори шанс на стотици онкоболни

Второ десетилетие след първото прилагане на Инсулин потенцирана терапия (Insulin Potential Therapy (IPT) в практиката на МЦ за интегративна медицина, тя се наложи като водещ метод при лечението на напреднали метастатични тумори. Получените от екипа резултати демонстрират възможност за преустановяване на туморното развитие и подобряване на качеството на живот след лечението в около 80% от лекуваните. Медицински център „Интегративна медицина“ е създаден в София през 2006 г. и е първата и единствена за момента в България клиника, насочена към лечението на хронични и онкологични заболявания с методите на интегративната онкология. Нашата мисия е да съчетаем методите на традиционните и алтернативните медицински терапии с цел повишаване на ефективността на лечението и профилактиката на хронични и онкологични заболявания, обяснява медицинският директор д-р Христо Дамянов. Осигуряването на високо качество на живот, както и максималното му продължаване са точно толкова съществена цел, колкото и същинското лечение.

Клиника за рехабилитация „Д-р Гечеви“ – Павел баня

Клиника за рехабилитация „Д-р Гечеви“ – Павел баня

Клиника за рехабилитация „Д-р Гечеви“ е естествено продължение на делото на проф. Георги Гечев, поставил начало на физиотерапията и рехабилитацията в Павел баня. Създадена е от потомствените лекари на фамилия Гечеви – внукът и внучката на прочутия лекар, с идеята да се съхраняват и прилагат оригиналните методики за лечение и рехабилитация на гръбначните заболявания, сред които е патентованата още преди десетилетия „Подводната екстензия по Гечев“. Уникалната методика се базира на 3 основни ортопедични принципа: Гръбначният стълб да се релаксира (отпусне) заедно с цялата мускулатура на тялото, за да се избегне болезненото й изопване по време на следващата стъпка. Целта се постига чрез цялостно потапяне на тялото в минерална вода с помощта на специални екстензионни съоръжения.

В ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“ прилагат медицина от бъдещето

В ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“ прилагат медицина от бъдещето

Две са преимуществата на ДКЦ „Св.Врач и св. св. Козма и Дамян“ - намира се в престижния квартал „Иван Вазов“, близо до големи болнични комплекси, като Медицински академия и Военномедицинска академия УМБАЛ Иван Рилски, УБ Лозенец. В МЦ се развива част от Холистичната медицина, изцяло под наблюдението на медицински специалисти и експерти. От тази есен тук се прилага и СКЕНАР терапия, смятана за медицина на бъдещето.

Специализирана болница за рехабилитация - Павел Баня

Специализирана болница за рехабилитация - Павел Баня

За Павел баня фамилията Гечеви е емблематична. Когато през 1965 година д-р Георги Гечев е назначен за главен лекар в балнеосанаториума, Павел баня е било обикновено малко подбалканско село с балнеолечебница. Днес селото град, известен като балнеоложкия център, белязан от следите, оставени от проф. Гечев. А санаториумът се превръща в място, където идват да се обучават физиотерапевти от цялата страна. За всичко това днес разказва и показва синът на професора - д-р Йордан Гечев, наследил мястото като директор на Специализираната болница за рехабилитация след кончината на баща си през 2018 година. Проф. Георги Гечев поставя лечебната дейност на научна основа. Създава и прилага иновативната методика за въздействие на вертеброгенните (гръбначни) заболявания и по-специално на дискова херния. Благодарение на него

Добре подредените зъби са визитка към външния свят, казват в Дентално студио ND

Добре подредените зъби са визитка към външния свят, казват в Дентално студио ND

Всички пациенти, които идват в Дентално студио ND, си тръгват заредени за нов живот. Дава им го екипът на д-р Галина Настева-Димова, един от водещите специалисти в ортодонтията у нас. Д-р Димова е от щастливките, защото е потомствен медик. Дъщеря е на едно от най-големите имена в ортодонтията в България – д-р Петър Настев, дългогодишен преподавател в Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София. Но да застанеш рамо до рамо с корифеи в професията се иска нещо много повече от кураж. И д-р Настева-Димова го доказва с многобройните специализации в чужбина и с уважението на световни авторитети в науката и практиката ортодонтия, което е спечелила. Преподавател в Стоматологичния факултет в София, член на Европейската и на Световната Ортодонтска асоциация, и на Американската Ортодонтска Асоциация – това е само част от визитката на д-р Настева-Димова.

Хил клиник гони световните върхове в медицинското обслужване

Хил клиник гони световните върхове в медицинското обслужване

Като посети Хил клиник, човек разбира, че името съвсем не е случайно. Не заради това, че лечебното заведение се намира нависоко (hill значи хълм на английски) в столичния квартал Бояна. А най-вече защото лечебното заведение гони върхове в медицинското обслужване – най-добрите специалисти, най-съвременна медицинска апаратура, последните тенденции в лечението на заболяванията и в естетичната дерматология. Четири са областите, в които развива дейността си Хил клиник – Урология, УНГ и алергология, Естетична дерматология и Диетология и ендокринология.