Ангел Ангелов

Ангел Ангелов е първият дипломиран гемотерапевт у нас. Има магистърска степен по кинезитерапия и множество допълнителни курсове и квалификации. С гемотерапия се занимава от 2 години.

Специализирал е в Белгия, където гемотерапията е развита отдавна и с нея се занимават известни в Европа специалисти

По образование е кинезитерапевт, завършил бакалавърска и магистърска степен по кинезитерапия в Национална Спортна Академия „ Васил Левски“. Магистърската му степен е „ Кинезитерапия в областта на Ортопедията и Травматологията“ , където са и основните му интереси и практически опит.

Работил е и с младежи с увреждания и хора в неравностойно положение, където придобива ценен опит в това как хората с увреждания да вземат активно участие в обществения живот и как да се справят с ежедневните предизвикателства пред които са изправени.

Преминал е допълнителни курсове и обучения по : Ergon technique Basic& Advanced Level, Аурикулотерапия, Шиацу, Мануални мекотъканни техники за мобилизация на тялото, холистичния метод на Гемотерапията, който е нов за България и др. Неговото усъвършенстване и обучение в различни методи за терапия продължават и в момента. Има афинитет и интерес към методите на терапия и въздействие, които предлага традиционната китайска медицина и цялостно въздействие върху организма на човек.

Ангелов е преводач на първата книга „Гемотерапия за всички: изграждане на имунитета при бебета и малки деца“, чийто автор е известният американски гомеотерапевт Лорън Хюбеле.