Днес медицински комплекс „Софиямед“, включващ университетска болница и  диагностично-консултативни центрове, празнува 12  години от своето създаване.

За 12г. „Софиямед“ се превърна в един от водещите медицински комплекси в страната, предлагащ съвременни условия за провеждане на лечение в доболничната и болничната помощблагодарение на водещите си специалисти по различни медицински специалности, високотехнологичната база и съвременно поколение апаратура. 

Софиямед“ не спира да се развива като посреща годишнината си с нови отделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология, разширена база и нова сграда на ДКЦ.

Традиционно от създаването си през 2012г. и тази година специалистите от медицинския комплекс ще отбележат празника с безплатна кампания прегледи по над 12 медицински специалности.

Всеки желаещ може да направи профилактичен преглед като част от кампанията „Бъдете здрави“ с предварително записване през системата Superdoc.bg във всички блокове на ДКЦ „Софиямед“:
https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-pregledi-sofiamed
https://superdoc.bg/lekar/bezplatni-profilaktichni-pregledi-sofiamed

Само през последната година в медицинския комплекс са разкрити няколко специализирани центъра – по Лъчелечение, радиохирургия и нуклеарна медицина с последно поколение апаратура; Простата център; Център по колопроктология, Център за рак на дебелото черво, както и нови Oтделения по кардиохирургия и инвазивна гастроентерология. На територията на болницата са направени мащабни реконструкции с цел базата да гарантира комфорт за лечение на своите пациенти и спокойна работа на медицинските екипи.

Специалистите от ДКЦ „Софиямед“ на бул.Г.М.Димитров вече посрещат пациентите си в самостоятелна сграда на 6 етажа. В нея се помещават общо 65 кабинета на специалисти и лични лекари. През отделен вход и изход пациентите могат да се преглеждат в специализиран кабинет по инфекциозни болести. Сградата разполага и с отделен кабинет за пробовземане на кръв за изследване в няколкото специализирани лаборатории на ДКЦ „Софиямед“. Част от сградата са помещения от тип за отдих или изчакване, както и санитарни помещения, специализирани санитарни възли за трудноподвижни пациенти и инвалиди, както и кафе – ресторант.

Инвестициите в медицинския комплекс продължават и през 2024г. в разширение и обновяване на материалната база, привличане на изявени специалисти, закупуване на модерна апаратура, коментира д-р Йордан Пелев, управител на УМБАЛ „Софиямед“.

Благодарим Ви, че 12 години сме заедно. Мотото на празника ни тази година е „Пазим Живота“- именно в унисон с гласуваното доверие от страна на Вас- нашите пациенти, допълва той като поздравява и всички партньори и приятели на медицинския комплекс за тяхната дългогодишна подкрепа.

Специално по случай празника  началниците на звена в медицинския комплекс, от името на техните екипи, ще отправят пожелания към своите пациенти на символичното Дърво на живота, което ще украсят през днешния ден с листа с благодарности и здравни препоръки от тях и което ще е разположено в централния блок на лечебното заведение, където ще остане през цялата година.

За 12 години през ДКЦ-тата на „Софиямед“ са преминали близо 1 500 000 пациенти, в болницата са се лекували около 500 000 души и са извършени над 170 000 операции и оперативни интервенции.