Много хора не спортуват, защото не искат да ходят на фитнес. В действителност има много спортове, за които не е нужно да ходите на фитнес. Кои са те и с какво помагат?

Скуош/тенис

Игрите на скуош и ракетбол са подходящи както за начинаещи, така и за високоинтензивни тренировки. Забавянето на темпото на играта е ключът към това да направим тези забързани дейности достъпни от самото начало.

Скуош, ракетбол и дори тенис игри укрепват гърба, раменете, ръцете, гърдите, четворните мускули, глутеусите и подколенните сухожилия, както и основните мускули. Доказано е също, че тенисът намалява риска от смърт от сърдечно-съдови заболявания.

Бокс

Искате ли да играете спорт, който едновременно укрепва всички мускули на тялото ви – крака, рамене, ръце, корем, ръце и гръб? Боксът е за вас! Тъй като това е едновременно функционална и естетична тренировка, боксът тонизира коремната област. Освен това увеличава костната минерална плътност, облекчава стреса, укрепва сърдечния мускул и белите дробове, изгражда мускулите на раменете и др.

Плуване

Списъкът с най-добрите спортове за фитнес включва дейности, които изискват мускулите на горната и долната част на тялото да работят заедно. Плуването е идеалната тренировка за цялото тяло за тези, които търсят състезателна и напрегната тренировка, която изгражда както сила, така и издръжливост. Плуването е чудесен вариант за тези, които търсят спорт или упражнения с минимум травми

Бягане

Това е тренировка с висока интензивност, която може да ви е от полза по много начини. Горите повече калории, което може да ви помогне да отслабнете. Знаете ли, че бягането увеличава производството на хормон, наречен пептид YY, който потиска глада и ви кара да ядете по-малко? Не само това, бягането също помага за контролиране на ежедневните енергийни нива, по-добър сън, повишаване на издръжливостта, придаване на блестяща кожа, подобряване на паметта, контролиране на промените в настроението, укрепване на сърдечните мускули, подобряване на капацитета на белите дробове и имунната система.

Колоездене

Един от най-добрите спортове извън фитнеса е колоезденето. То повишава издръжливостта, тонизира мускулите, помага да отслабнете, поддържа сърцето ви активно и здраво, увеличава силата и намалява стреса. Колоезденето е един от най-добрите начини да тонизирате краката си, като същевременно намалявате мазнините по корема. Знаете ли, че един час каране на колело може да изгори средно до 650 калории, дори и с умерено темпо?