Загубата на коса може да бъде истинска трагедия, особено за жените. Сокът от един зеленчук може да помогне в борбата с косопада и показа впечатляващи резултати при засилване на растежа на косата. Той е и препоръчаното средство при псориазис.

Става дума за сок от лук, който помага на косата при няколко състояния:

алопеция;

възпален, сух или сърбящ скалп;

косопад;

пърхот;

изтъняване на косата;

суха или чуплива коса;

инфекция на скалпа.

Към днешна дата проучванията са показали, че използването на сок от лук два пъти дневно подобрява растежа на косата при алопеция ареата със 74%. В контролната група, използваща обикновена вода, индикаторът е 13%.

Сокът от лук може да помогне при косопад по различни начини. Първо, лукът е богат на сяра, хранително вещество, от което тялото ни се нуждае. Сярата се намира в аминокиселините, които са компоненти на протеина.

Протеините, особено кератинът, са от съществено значение за силния растеж на косата. Когато се прилага върху косата и скалпа, сокът от лук осигурява допълнителна сяра за предотвратяване на косопада и насърчаване на растежа.

Необходимо е да продължите да правите редовно маски от лук. 

В техният състав задължително трябва да включва такива компоненти като: жълтък, мед, сок от лук, масло от репей. Всички съставки трябва да са в равни пропорции, смесени и нанесени по цялата дължина, включително корените на косата.

Можете да се отървете от неприятната миризма, която остава след използване на тази маска с ябълков оцет, към който трябва да добавите няколко супени лъжици лимонов или портокалов сок.