Николай Лазаров

Николай Лазаров е вдъхновител и създател на натурална козметика L’ali®, разработена съвместно с експертите в областта на натуралните продукти от Болонския университет и в Лаборатория за натурални продукти в Тулуза, Франция. Разработката на холистичния бранд отнема близо 4 години и в работата участват независими международни консултанти от България, Швейцария, Португалия, Италия, САЩ и Холандия.

Филантроп по душа, през последните 10 години той участва в редица благотворителни инициативи. Създател и радетел е на социално отговорния тип предприемачество. За него бизнесът е кауза.

Започва пътя на висшето си образование в Московската Академия на Икономиката и Правото, но след 2 години на стрес и интензивна градска реалност в 15 милионния мегаполис решава да избере по-екологичния и спокоен живот в България. В България завършва специалността Международни икономически отношения в УНСС, София.

Професионалният му опит включва сферата на инфраструктурното строителство в две от най-големи австрийски строителни компании с проекти в България на обща стойност около 900 милиона Евро, включително до ниво финансов мениджър. Въпреки стабилната кариера в корпоративния свят, постепенно фокусът му се измества към здравословния начин на живот, съобразен както с грижата за човека, така и с грижата за околната среда. Вярва в концепцията, че вниманието към кожата и фокусът към ежедневните ритуали са съществена част от любовта към себе си, което е пряко свързано и с емоционалната интелигентност.

Задълбочава познанията си главно във връзката на емоциите с тялото и преминава през редица курсове за емоционална интелигентност. Интересите му включват здравословно хранене, спорт на открито, походи в планината, астрология, психология и други холистични и алтернативни практики.