Симптомите на артрит могат да включват болки в ставите, възпаление и ограничено движение. Можете да намалите риска от болка при артрит, като направите само няколко промени в ежедневната си диета и добавяте най-добрите подправки за предпазване от болки в ставите.

Остеоартритът се причинява от износване и разкъсване на гладкия хрущял между ставите. А ревматоидният артрит е автоимунно заболяване, при което имунната система погрешно атакува клетките, които покриват ставите.

Според фондацията за артрит, яденето на определени храни и подправки може да помогне за облекчаване на болките в ставите, свързани с артрит. Противовъзпалителните храни са идеалното допълнение към вашата диета, тъй като болката при артрит до голяма степен е свързана с възпаление.

Ставите и други части на тялото могат да се възпалят, а някои подправки блокират развитието на възпаление.

Джинджифилът, куркумата и канелата

са едни от най-добрите видове подправки за защита срещу болки в ставите.

Гингерол и шогаол са химикалите в джинджифила, които блокират пътищата на възпаление в тялото. Наред с противовъзпалителните му свойства, някои изследвания показват, че джинджифилът може също да намали симптомите на остеоартрит, се казва в изявление на Фондацията за артрит.

Канелата съдържа канелен алдехид и канелена киселина, които имат антиоксидантни свойства, помагащи за инхибиране на увреждането на клетките, причинено от свободните радикали.

Но така както някои храни могат да помагат за облекчаване на болките в ставите, други храни могат да ги влошат.

Диетолозите препоръчват да избягвате всичко, което има добавена захар или глутен. Алкохолът също може да влоши симптомите на артрит, особено тези на остеоартрит или подагра.