УМБАЛ “Софиямед”, част от най-голямата група частни лечебни заведения в страната „Булфарма“, за четвърта поредна година е официален медицински партньор на престижния турнир от календара на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) – Sofia Open 2023.

Едно от най-значимите спортни събития в България ще посрещне елита на световния тенис за осми пореден път от 4 до 11 ноември в София.

Софиямед“ ще обезпечи провеждането на Sofia Open чрез медицински екипи, които ще бъдат на терен по време на мачовете на корта. Лечебното заведение е дългогодишен партньор на Българската федерация по тенис и се е грижило за медицинското обезпечаване на редица спортни събития у нас през последните 11 години.

За нас е чест, че за поредна година ще се грижим за медицинското осигуряване на едно от най-престижните спортни събития у нас. Радваме се, че организаторите на международното състезание ATP SOFIA OPEN и Българската федерация по тенис ни се довериха отново. Гаранция за нашето успешно сътрудничество е дългогодишният опит на екипите ни в осигуряването на спортни състезания с национално и международно участие. В наше лице екипът на SOFIA OPEN може да разчита на доверен партньор, коментира ръководството на „Софиямед“.

За поредна година част от екипа на SOFIA OPEN като главен лекар е и проф. д-р Георги Попов, д.м.н., началник Клиника  в УМБАЛ „Софиямед“.

За мен е чест, че вече 8 години съм част от организацията по провеждане на турнира на ATP в София, касаеща медицинското облужване на всички чуждестранни и български топ тенисисти. Благодаря им за доверието, както и за това, че за поредна година болница „Софиямед“, от чийто екип имам честта да бъдa, е избрана за официален медицински партньор на турнирa, коментира проф. Попов.