Жените се сблъскват с най-силния стрес в работата си. Затова прибирайки се вкъщи, трябва веднага да полегнат и се отпуснат, съветват датски учени от Орхуския университет.  Тези препоръки са съставени съобразно резултатите от изследване сред мъжете и жените.

Участниците в изследването преминали през анализ на урината, който показал значителни различия в нивото на стрес при двата пола в момент, когато те си тръгват от работа към дома. В такъв момент при мъжете нивото на стрес бързо намалявало, докато при жените това ставало едва в 22 – 23 часа вечерта. За да намалят нивото на стрес при дамите, учените ги съветват след прибиране вкъщи веднага да полегнат.

Домашните задължения могат да почакат. Високото и продължително високо ниво на стрес е свързано с това, че след работа дамите се тревожат и мислят и за домашните задължения и децата. Така грижите в работата автоматично преминават в мислене за задачите по дома.

Затова и нищо странно, че представителките на нежната половина от човечеството страдат с 80% повече от мъжете от проблеми, свързани със стреса.