Ако различни външни фактори и вредни навици на самия човек не похабяват организма му, продължителността на живота би била много по-голяма.
Да достигнеш стоте и дори да ги прекрачиш обаче, вече е възможно. Специалисти от Санкт Петербургския университет по биорегулация и геронтология открили вещество, позволяващо да се предотврати стареенето на организма.
Пептидите са тези, които могат да върнат младостта! Тези “умни” молекули активизират работата на клетките на всеки орган. С възрастта или заради болести тяхната работа се нарушава. Причината е една – по-малко синтез на белтък. Или с други думи дефицит на жизнено важни вещества.
Запълвайки липсващото количество пептиди, организмът отново започва да работи “като по ноти”. Целият проблем е в това как да се създаде “елексирът на младостта”, като грамотно се подберат компонентите.
Геронтолоите от Санкт Петербург могат вече да кажат, че първи са успели да създадат препарати, които са единствените научно доказани средства за подмладяване и удължаване на живота!
Взаимодействайки с гените, пептидните биорегулатори регулират синтеза на белтъка в клетките и възстановяват функциите на органите и системите на човека. Тяхната отличителна особеност е именно физиологично регулиращото действие. При това те не притежават странични ефекти и не предизвикват алергични реакции, тъй като се състоят от природни аминокиселини, присъстващи в нашия организъм.
Действието на пептидите обаче е насочено не само към възвръщане на младостта. Те оказват и противораково действие. Доказано е, че комплексното приемане на пептидни биорегулатори позволява да се намали риска от развитие на онкопатологии до 5 пъти!
Специалистите-геронтолози от Санкт Петербургския институт по биорегулации и геронтологии вече приемат за консултации в Информационно-консултативния център към Лигата за здраве на нацията.
Всички желаещи лекари могат да получат персонална програма по биорегулация и препоръки по предписване на препарата.