В истински спортен празник се превърна волейболният турнир „Те са“, който събра в „Арена Асарел“, Панагюрище пациенти, техни близки и здравни специалисти, съобщават от здравното заведение.  Целта на инициаторите е да докажем заедно, че благодарение на навременната комплексна грижа и съвременните медицински методи пациентите не само успешно се справят с предизвикателствата на онкологичната диагноза, но продължават да са победители във всички сфери на живота, казва д-р Росица Кръстева, началник на Онкологичен център „Уни Хоспитал“.

ам.-кметът на Община Панагюрище г-жа Галина Матанова приветства присъстващите и подчерта, че лекари като д-р Кръстева и д-р Захари Захариев чертаят нов път в грижата за пациента, а социалната ни сближеност ни помага да продължаваме напред. Президентът на ВК „Пан Волей“ Стоян Василев нарече турнира движение, подари специален плакет на д-р Кръстева и благодари за гласуваното доверие като съорганизатор на проявата. Д-р Михаил Илиев, дългогодишен лекар на футболния отбор ПФК Левски (София) и националния тим на България, бе подготвил награди – специални спортни фланелки.

В дух на спортменство, но и с много желание за победа от всички отбори, протече спортният форум. Победители станаха играчите от отбора на „Светците“ с капитан Петьо Петков – това е втора тяхна победа, след титлата им от турнира „Той е“ през 2020 г., в подкрепа на мъжете с простатен карцином.  Втори станаха „Грижовните мечета“, трети – „Ударен отряд“ и четвърти „Ветераните“. На терена завидни умения показаха и отборите на „Космически забивки“, „Победителите“, „Калипсо“.

Стратегическата инициатива „Победителите“ на Онкологичен център „Уни Хоспитал“ е първата по рода си просоциална кампания на онкоцентъра, организирана у нас. Тя продължава традицията си да подкрепя своите пациенти в проявата на адаптивните им качества и изграждането на положителни стратегии за справяне с последствията от заболяването. По този начин им позволява да проявят по оптимален начин личностния си потенциал. Сред съмишлениците на инициативата са Община Панагюрище, Командерия „Св. Княз Борис І” от Ордена на рицарите Тамплиери на Йерусалим в България, ВК „Пан Волей“.