В стремежа към поддържане на здравословен начин на живот правилното хранене играе ключова роля. Един чудесен вариант за закуска, който може да помогне за насърчаване на загубата на тегло, според реномирани диетолози, е зърнената закуска.
Експертите посочват три вида зърнени храни, които могат да станат ваши съюзници в борбата за стройна фигура.
Овесени ядки
Овесените ядки са богати на разтворими фибри, които помагат за контролиране на нивата на кръвната захар и ви карат да се чувствате сити за по-дълго време. Сварени с вода или нискомаслено мляко, те ще бъдат страхотен старт на деня. Добавянето на пресни плодове или ядки ще подобри хранителната им стойност, без да добавя допълнителни калории.
Каша от елда
Елдата е източник на сложни въглехидрати, протеини и много микроелементи. Помага за нормализиране на метаболизма и прочистване на тялото от токсини, което е важно при отслабване. Кашата от елда с вода ще ви помогне да се почувствате сити и ще ви даде енергия за целия ден.
Ечемичена каша
Ечемикът съдържа много витамини от група В, както и фибри, които подпомагат храносмилането и подобряват чревната функция. Ечемичната каша спомага за дълготрайно усещане за ситост и поддържа нормални нива на кръвната захар.