Константин Ковачев - Коко е от хората, които изпитват нуждата непрекъснато да се развиват. И прави това по най-добрия начин. След успешната си практика на кинезитерапевт той открива системата АКТИВ СИТИНГ. Прилага я първо върху себе си, за да стигне уверен до хората. При всички страдащи, които не успяват да преодолеят болката с конвенционалните методи на лечението. Защото, както уверява Коко, всеки може да се справи с болката сам, научавайки се правилно да управлява както тялото, така и емоциите си, които са взаимосвързани.

Всичко това е в основата на метода АКТИВ СИТИНГ, който засега се практикува единствено в Русия и САЩ. А благодарение на Коко вече има своите обучени последователи и у нас. И нарича това своя мисия, в която се включва и съпругата му Ива.  

-          Разкажете, моля, какво представлява методът АКТИВ СИТИНГ?

-          Това е наука за движение на енергиите в тялото. С нейна помощ научих повече за човешкото тяло и причините за възникващите проблеми в него. Разбрах, че балансът на структура, биохимия и емоции е основен фактор за правилното функциониране на целия организъм. Преди разглеждах основно физическата част, но този метод разшири хоризонта ми и ми даде възможност да подобря техниките за диагностика на даден проблем чрез мускулен тест. Чрез приложната кинезиология ние имаме възможност да питаме директно тялото - чрез измерване на тонуса на мускулите му, в какво състояние се намира и така стигаме до причините за проблема. Този метод ми даде възможност да работя върху първопричината на проблемите в тялото, а не да лекувам само симптомите.

-          Какви са възможностите за човек да се научи сам прилага тази система?

-          АКТИВ СИТИНГ е система от специализирани, съвсем леки и лесни упражнения и техники, които може да изпълнявате седнали на стол в удобно за вас време вкъщи или на работното си място.

Целта им е да балансират физическото и емоционалното тяло за постигане на оптимално здраве.

-          Какви здравословни проблеми можем да преодолеем, практикувайки АКТИВ СИТИНГ?

-          Упражненията имат лечебен ефект и повлияват проблеми, като отоци по крайниците, болки в гърба, болки в гърдите, хронична умора, проблеми с координацията и баланса, крампи, депресии, болки в коленете, дисбаланс на мускулите след травми, ишиасни болки, плекситни болки, безсъние, списъкът е дълъг. Помогнали сме дори на човек с болестта на Бехтерев.

-          Кога се появява ефектът от упражненията?

-          Ефектът идва почти веднага, затова са и толкова уникални!

-          В момента провеждате обучения на последователи из цялата страна…

-          Да, по време на тях правим и подбор на наши последователи - бъдещи специалисти. Вече има над 500 души, които практикуват системата!

-          Как проследявате ефекта от тяхната практика?

-          Чуваме се, идват на обученията, следват ни. Имаме много добра обратна връзка с хората с различни здравословни проблеми.

-          Например?

-          При мен беше сервитьор с проблем в рамото. Справи се успешно с проблема, след което започна да ни следва. После към нас се присъедини и жена му. По-късно ми сподели, че започнал да помага на колегите си, като ги учи на различни техники. До такава степен успешно, че някои от тях дори започнали да се обръщат към него с „докторе“! Имало и такива, които дори настоявали да му плащат…

Ако хора като него насят в себе си и любопитството, но и дарбата да помагат, благодарение на нашите школи, това е успех и за нас!

-          Такива хора ще имат ли официалното право да практикуват АКТИВ СИТИНГ?

-          Да. Но сертификати ще се дават след внимателен подбор на преминалите обучение при нас.

Б.р. След дни http://po-zdravidnes.com/започвад да публикува съветите на Коко Ковачев.