Когато говорим за храни, които са полезни за отслабване, яйцата са един от първите варианти. Това е продукт, който може да се използва за приготвяне на много ястия. Но има още три причини да ги добавите към вашата диета за отслабване.

Голямо количество протеин

Яйцата са богати на протеини, които са градивен елемент за мускулите, а мускулната тъкан изгаря повече калории, отколкото мазнини.

Яйцата са чудесна храна, която да включите в диетата си за отслабване. Те съдържат много протеини и това се отразява на усещането за ситост, казва д-р Шена Джарамило.

Изследване от 2010 г. сравнява приема на калории между мъже, които са яли закуска с яйца, и тези, които са яли сирене. Първата група изяла 400 калории по-малко през 24-те часа след закуска.

Малко калории

Друга причина яйцата да са добър избор за отслабване е, защото са с ниско съдържание на калории. Едно голямо яйце има само около 76 калории. Това означава, че закуската от две яйца и пълнозърнест тост ще има около 250 калории.

Много витамини

Яйцата са добър източник на витамин D - мастноразтворим витамин, който играе важна роля при отслабването, казва диетологът Гарилио-Клеланд.

Мета-анализ от 2019 г. установил, че добавките с витамин D намаляват както индуксът на телесна маса, така и обиколката на талията при лица с наднормено тегло.