Доктор Сонам Дордже

Д-р Сонам Дордже е тибетец, роден през 1972 г. в Северна Индия. Завършил е Тибетския медицински институт Чагпори в щата Даржелинг. През първите пет години изучава теория на тибетската медицина. Две години специализира фармакология – изготвяне на тибетски лекарства, а също така пулсова диагностика при големия тибетски лекар и будистки учител Трогауа Ринпоче. След завършване на обучението остава като преподавател в Медицинския  институт. Усъвършенства знанията си  в клиниката на д-р Долкар в Делхи, един от личните лекари на Н.Св. Далай Лама.

Открива частен медицински център в Делхи и става един от водещите тибетски лекари, диагностик и лечител.

Ежегодно е канен за участие на Световния форум на тибетските лекари в Дарамсала, Северна Индия, където е седалището на Далай Лама днес.

Д-р Сонам Дордже идва за първи път в България през ноември 2001 година. Той посещава многократно нашата страна и работи успешно за превенцията на различни заболявания.  Участва в семинари, посветени на традиционната тибетска медицина и астрология и извършва консултации по тибетско здраве.

През 2016 година д-р. Сонам Дордже, съвместно с Александра Алексиева - рехабилитатор, създават Традиционен Тибетски център „Мончара“. Мисията им е да запознаят повече хора у нас с възможностите на Тибетската традиционна система за диагностика и здраве, които съвсем успешно могат да функционират в модерното ни общество. Центърът се намира на бул. Скобелев 63, телефон 0882594873.