ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Павлина Колева

лекар по дентална медицинаД-р Павлина Колева

Павлина Колева е завършила Факултета по Дентална Медицина в София през 2014 г. с отличие. Интересите й са насочени в сферата на ендодонтията, консервативното зъболечение и естетиката. Посещавала е многобройни курсове за следдипломно обучение както в страната, така и в чужбина.

Още консултанти

Проф. д-р Георги Едрев

Проф. д-р Георги Едрев

оториноларинголог

Проф. Георги Едрев е национален консултант по оториноларингология. Признават го за един от най-добрите специалисти в областта на микрохирургия на ухото в световен мащаб. Проф. Едрев е роден на 2 април 1944 г. в Силистра. Завършва медицина в София през 1968 г. Доктор е на медицинските науки и професор по УНГ болести, и член на Европейската асоциация по отология и отоневрология. Специализира хирургия на ухото в Москва, Санкт Петербург и Сан Франциско. Работил е в Университетска болница “Царица Йоанна” (ИСУЛ), а после дълго време е директор на Национална многопрофилна болница за активно лечение “Цар борис ІІІ”. Проф. Георги Едрев е известен със сложните операции с микрохирургия на ухото. Напоследък стана известен и с брилянтната поезия, която създава и която реши да сподели с читателите в две стихосбирки: “На чисто” и “Точен спусък”. Проф. Георги Едрев приема в кабинета си на ул. „Зайчар” №128.

Д-р Весела Попова- Балтова

Д-р Весела Попова- Балтова

Класическа хомеопатия, Специалист по клинична лаборатори; Хомеопатична детокс терапия; Цветотерапия по д-р Бах, Биорезонансна диагностика; Управител на Холистичен център „Хомеоарт“

Д-р Весела Балтова е завършила 1-ви Московски медицински институт, след което работи като педиатър и специализира клинична лаборатория. Започва да практикува хомеопатия от 1999 г. Член е на Световната лига по хомеопатия и на Асоциацията на лекарите-хомеопати в България.

Проф. д-р Красимира Икономова

Проф. д-р Красимира Икономова

Клинична лаборатория и имунология

Професор Красимира Икономова завършва медицина през 1982 г. През 1990 г. защитава дисертация върху цитохимия на левкоцитите. От 1990 г. работи в лабораторията по клинична лаборатория и имунология към Многопрофилна транспортна болница “Цар Борис ІІІ”. От 2000 г. е завеждащ лаборатория, а през 2005 г. е избрана за доцент. Хабилитирана е за професор през 2013 година.

Проф. Красимира Икономова

Проф. Красимира Икономова

отговаря на въпроси, изпратени от вас

Този месец на въпросите, получени от вас, отговаря проф. Красимира Икономова, специалист по имунология и клинична лаборатория. През януари консултант на месеца ще бъде д-р Райна Томова, холистичен лекар. Очакваме вашите въпроси към нея на адреса на сайта: pozdravidnes@gmail.com

Д-р Петър Свещаров

Д-р Петър Свещаров

Мамолог

Д-р Петър Свещаров е един от най-утвърдените специалисти мамолози у нас. Завършва медицина през 1982 г. в МА - София.

Д-р Михаил Далемски

Д-р Михаил Далемски

Стоматолог

Доктор Михаил Далемски е завършил стоматология в Стоматологичен факултет, София. В момента уражнява самостоятелна частна практика.

Проф. Тодор Захариев

Проф. Тодор Захариев

Съдов хирург

Известният съдов хирург професор Тодор Захариев е началник Клиника по съдова и ендоваскуларна хирургия в УМБАЛ „Света Екатерина“. След дипломиране с отличие в Пловдивския медицински университет, специализира в Пловдивската университетска болница и взема специалност обща хирургия. Печели конкурс за аспирантура в Москва и в руската столица защитава първата си докторантура - "Нефректомия при вазоренална хипертония".

Проф. д-р Надка Бояджиева

Проф. д-р Надка Бояджиева

Фармаколог

Професор Надка Бояджиева, дмн е ръководител на Университетската катедра по фармакология и токсикология при Медицински факултет – МУ, София. Завършва медицина в Медицински факултет, София и през 1978 г. придобива специалност фармакология. През 1988 г. става доктор на медицинските науки, а от 1996 г. е професор. От 1993 г. е гост-професор на два американски университета - Washington State University и Rutgers.

д-р Райна Томова

д-р Райна Томова

Холистичен лекар

Д-р Райна Томова завършва Медицинския университет в София през 1993 г. Има придобита специалност по вътрешни болести, както и допълнителна квалификация в областта на клиничната хомеопатия. Има две магистърски степени от френски университети (съответно в Нант и в Монпелие).

Д-р Маргарита Виткина

Д-р Маргарита Виткина

Диетолог - ендокринолог

Доктор Маргарита Виткина работи като диетолог-ендокринолог в Клиника за жената „Панацея”.