ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Росен Венелинов

Естетична стоматология и ендодонтияД-р Росен Венелинов

Д-р Росен Венелинов е възпитаник на Факултета по стоматология към Медицински университет в Пловдив. След завършването си създава Стоматологично студио Венелинов в родния си град Варна. Практикува ендодонтия и естетична стоматология. Член и учередител е на Българско Ендодонтско Общество от 2006 г.

Още консултанти

Д-р Райна Рангелова-Марбург

Д-р Райна Рангелова-Марбург

Офталмология

Д-р Райна Рангелова-Марбург е офталмолог в МЦ „Очна Клиника – Ден”. Завършила е Медицински университет в София . Специализацията си като очен лекар прави в Клиниката по Офталмология при МБАЛ „Царица Йоана”. В професионалната си биография има проведен тримесечен преддипломен стаж в болниците „Saint- Pierre“ и „Moliere“, Брюксел, Белгия. Член е на Европейското Дружество по Катарактална и Рефрактивна Хирургия от 2007 г.

Д-р Александър Боцевски

Д-р Александър Боцевски

Урология

Д-р Александър Боцевски работи като уролог в престижната Хил клиник. Той е сред водещите висококвалифицирани специалисти в България с най-голям опит в лазерната урология. Извършил самостоятелно и в екип стотици безкръвни операции със Зелен лазер на доброкачествено увеличена простата. Д-р Боцевски притежава огромен научен и клиничен опит в диагностиката и лечението на доброкачествени и злокачествени заболявания на простатата.

Елена Атанасова

Елена Атанасова

Медицинска козметика

Елена Атанасова работи като медицински козметик в престижната Хил клиник, София. Завършила е Медицински колеж „Йорданка Филаретова“, София със специалност „Медицински специалист по медицинска козметика“. Има голям опит с мануални и апаратни процедури. Допълнителна квалификация получава по време на обучения за терапии срещу хиперпигментации и грижа за околоочната зона на Институт Estederm, Кувейт и за работа с хомеопатична козметика Gernetic, при родуктови обучения на Biodroga, Weleda, Collin – Paris, Forte Pharma Phytо, Pevonia Botanica.

Д-р Лидия Ванеска

Д-р Лидия Ванеска

Естетична дерматология

Д-р Лидия Ванеска е специалист по дерматология и естетична медицина в Хил клиник. Завършва специалност Медицина в пловдивския Медицински университет през 2007 г. През 2009 г. специализира в Клиниката по дерматология и алергология „Ludwig-Maximilian-University“, Mедицински Университет- Мюнхен, Германия, а през 2012 г - дерматология и венерология в УМБАЛ Александровска, София. Д-р Ванеска е усъвършенствала знанията и уменията си в областта на естетичната медицина и клинична дерматология на международни обучения и практически семинари в Монако, Кан, Мюнхен, Берлин, Рим, Единбург, Сеул и Париж.

Доц. Антони Георгиев

Доц. Антони Георгиев

Колянна хирургия

Доц. Антони Георгиев е началник Клиника по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“. Той е водещ специалист в страната в областта на колянната хирургия (увреди на менискусите, коленните връзки, ставния хрущял и др.) и спортната травматология, като пръв въвежда оперативната артроскопия на колянната става в България през 1987 г. Завършил е медицина в София през 1982 г. Има натрупан богат опит от работата си в Клиника по спортна травматология и МБАЛСМ „Н. И. Пирогов". От 2006 г. е началник на Клиниката по артроскопска травматология на ВМА. От 2012г. е началник на Клиника по артроскопска хирургия в УМБАЛ „Софиямед“.

Д-р Дарина Кръстинова

Д-р Дарина Кръстинова

Пластична хирургия

Д-р Дарина Кръстинова е призната за един от най-добрите пластични хирурзи в света. Дъщеря е на един от създателите на Военна болница - хирургът ген. Генчо Кръстинов. Завършила е медицина в София. През 1972 г. заминава за Франция, където придобива 4 специалности: „Обща хирургия”, „Лицево-челюстна хирургия”, „Пластична, възстановителна и естетична хирургия” и „Стоматология”. В момента оперира в престижната парижка клиника „Фош”, частната клиника „Шато дьо ла Ме”, в хирургичния център „Вал д’Ор” и в МБАЛ „Токуда Болница София”.

Доц. Владимир Христов

Доц. Владимир Христов

Ендокринология, нефрология, вътрешни болести и метаболизъм

Доц. Христов е медицински управител на МЦ „ПРО-ВИТА” ЕООД. Професионалната му квалификация включва специалности по вътрешни болести, нефрология, ендокринология и метаболизъм. Завършил е Медицинска академия, София през 1969 година. Като стипендиант на DAAD специализира по проблемите на ранната диагностика на диабетната нефрология при проф. Пфайфер в УЛМ, Мюнхен. Доц. Христов започва кариерата си като ординатор в отделение по вътрешни болести в ОРБ – Шумен. През 1973-1976 г. става асистент в Клиника по нефрология, ИСУЛ, а от 1976 до 1989 г. е асистент, ст. асистент и гл. асистент в Клиника по ендокринология и метаболитни заболявания при МУ, София.

Д-р Галина Настева - Димова

Д-р Галина Настева - Димова

ортодонт

Д-р Галина Настева-Димова е един от водещите ортодонти в България. Специализира ортодонтия от 1990 до 1993 г. От 1990 г. до 2001 г. е преподавател в Стоматологичен факултет в София. Има специализации, курсове и участия в конгреси в САЩ, Монако, Испания, Италия, Австрия, Германия, Гърция, Турция. Член е на Българско Ортодонтско Общество, Европейската Ортодонтска Асоциация, Американската Асоциация на Ортодонтите, Световната Федерация на Ортодонтите.

Проф. Асен Дудов

Проф. Асен Дудов

Медицинска онкология

Проф. Дудов е медицински директор и началник Клиника по медицинска онкология в УМБАЛ „Сити Клиник Онкологичен Център“, София от създаването й през 2015 година. Интересите му са насочени към терапия на солидни тумори и в частност към подходи за преодоляване на лекарствената резистентност. Специалист е и в областта на прицелната терапия на рака на млечната жлеза, невроендокринни тумори на дебелото и право черво, бъбрека и простатата. Преди да постъпи в Сити Клиник, проф. Дудов е бил Началник Клиника по Медицинска онкология, УМБАЛ “Царица Йоанна - ИСУЛ” ЕАД. От 2005 г. е Национален консултант по Медицинска онкология.

Д-р Донка Станчева- Забуртова

Д-р Донка Станчева- Забуртова

Дентална медицина

Доктор Станчева-Забуртова е магистър по дентална медицина с придобита специалност по Обща дентална медицина. Завършва Факултет по дентална медицина към Медицински университет гр. Пловдив през 1989г. Има придобита специалност по обща дентална медицина през 1995 г. и множество допълнителни квалификации в областта на естетичната и протетична дентална медицина. Професионалните си интереси развива в областта на ендодонтията и естетичната дентална медицина. Д-р Донка Станчева- Забуртова e работила в Стоматологична поликлиника гр. Смолян в поливалентно отделение и в Отделение по Хирургична стоматология. От 1997 година упражнява частна практика гр. Смолян. От 2005г. практикува в град София. Била е Главен секретар на Българския зъболекарски съюз от 2007 до 2014 година, а от 2014 г. е негов зам. председател. Д-р Стнчева-Забуртова е отличена е с приза ,,Лекар по дентална медицина за 2014г“. Казва, че работи със знания, умения, но и със сърце. Професионализъм, творчество, стремеж към съвършенство и хуманизъм е лайтмотивът на нейната практика.