ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Ангел Ангелов

гемотерапевтАнгел Ангелов

Ангел Ангелов е първият дипломиран гемотерапевт у нас. Има магистърска степен по кинезитерапия и множество допълнителни курсове и квалификации. С гемотерапия се занимава от 2 години. Специализирал е в Белгия, където гемотерапията е развита отдавна и с нея се занимават известни в Европа специалисти.

Още консултанти

Д-р Камен Недев

Д-р Камен Недев

радиолог

Д-р Камен Недев е специалист радиолог в Kлиниката по медицинска онкология в “Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост”, София. Завършва медицина във Варна и специализира хирургия и лъчелечение. От 2015 г. е завеждащ дейност „Брахитерапия“ към Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Младост. Определян е като един от водещите специалисти по лъчелечение в България, а работата му в сферата на брахитерапията е иновативна за страната.

Д-р Ива Гаврилова

Д-р Ива Гаврилова

онкодерматолог

Д-р Ива Гаврилова завършва с отличен успех в Медицинския университет, София през 2005 годна е назначена в клиниката по Онкодерматология към Националния онкологичен институт, където придобива специалност по обща хирургия. От началото на 2016г. специализира пластична и реконструктивна хирургия във Франция. Усвоява различни техники за реконструкция на млечна жлеза в най-реномираната университетска болница „Сент Луи“, Париж и в Онкологичния център в Лион. Работи и изучава тайните на краниофациалната хирургия от корифея проф. Дарина Кръстинова в клиниката по пластична и реконструктивна хирургия „Шато дьо ла Майе“, Версай.

Д-р Зоран Станков

Д-р Зоран Станков

кардиолог

Д-р Зоран Станков, ръководител на Отделение по ендоваскуларна терапия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ, защити образователна и научна степен „доктор“ по професионално направление „Медицина“ и научна специалност „Кардиология“ с дисертация на тема „Ендоваскуларно лечение при тип А и тип Б дисекация на аортата“.

Константин Ковачев

Константин Ковачев

кинезитерапевт

Константин Ковачев е кинезитерапевт от 20 години, които е посветил живота си да намери начин за решаване на болките и проблемите на хората. Завършил е Спортната академия, специалност кинезитерапия. От 2015г. задълбочава сериозно в сферата на приложната кинезиология и придобива допълнителни квалификации. Започва да експериментира с тази наука, навлиза в дълбочина за причините за болките в тялото и се посвещава да ги изследва и установява, че те се повтарят.

Д-р Явор Семерджиев

Д-р Явор Семерджиев

уролог

Д-р Явор Семерджиев е завеждащ на отделението по урология в МБАЛ Доверие. Завършва медицина в МУ, София. Специализира една година „реконструктивна урология“ в университета в гр. Лунд, Швеция, като стипендиант на Шведския институт и ендоурология в Ню Йорк, САЩ.

Д-р Ралица Калинова

Д-р Ралица Калинова

педиатър

Д-р Рала Калинова е специалист педиатър в София с 20 години опит. Извършва проследяване на физическото и нервно-психическо развитие на детския организъм, диагностика и лечение на детски заболявания. Завършва Медицински университет София през 1999 г. Придобива специалност Детски болести през 2010 г.

Проф. д-р Веселин Петров

Проф. д-р Веселин Петров

съдов хирург

Проф. д-р Веселин Петров (www.profpetrov.com) е съдов хирург с дългогодишен опит в областта на каротидната, абдоминалната и периферна съдова патология. С повече от 120 публикации и около 100 презентации на най-престижни международни форуми в България и по света, проф. Петров e един от най-изтъкнатите лектори по съвременна съдова хирургия у нас, както и пионер в развитието на доплеровата сонография.

Д-р Снежана Атанасова

Д-р Снежана Атанасова

дерматолог

Д-р Снежана Атанасова, собственик на клиника „ATA DERMA“ е дерматолог с повече от 20 години практика. Притежава две висши медицински образования - завършва медицина в Русия, а след това се дипломира и в Еберхард – Карл Университет Тюбинген, Германия. Специализира дерматовенерология в Русия и България. Д-р Атанасова е председател на Асоциацията на естетичните дерматолози в България (АЕДБ).

Д-р Лиляна Чунева

Д-р Лиляна Чунева

вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия

Д-р Лиляна Чунева, специалист вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия в МК „Доверие“. Тя е пулмолог с богат клиничен опит в областта на обструктивните (астма и ХОББ) и възпалителни заболявания на белите дробове, белодробна туберколоза и туморни заболявания. За избора на специалност вътрешни болести д-р Чунева обяснява, че не е случаен, защото заема централно място в областта на медицината и граничи с почти всички други клинични области. Професионалният й път започва в Белодробната болница в Искрец, където трупа опит в специалността Пневмология и фтизиатрия.

Д-р Емил Милушев

Д-р Емил Милушев

физикална и рехабилитационна медицина

Д-р Милушев е главен асистент по Физикална и рехабилитационна медицина и неврология с клиничен опит в областта на рехабилитацията при мозъчносъдовите заболявания, главоболие, болка, заболявания на опорно двигателния апарат. Началник е на отделение към Клиника по нервни болести за лечение на болката и неврорехабилитация при УМБАЛНП „Св.Наум“.