ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Ангел Ангелов

гемотерапевтАнгел Ангелов

Ангел Ангелов е първият дипломиран гемотерапевт у нас. Има магистърска степен по кинезитерапия и множество допълнителни курсове и квалификации. С гемотерапия се занимава от 2 години. Специализирал е в Белгия, където гемотерапията е развита отдавна и с нея се занимават известни в Европа специалисти.

Още консултанти

Доц. Константин Узунов

Доц. Константин Узунов

Неврохирург

Доц. Константин Узунов е един от нашите най-добри неврохирурзи. Името му се свързва с извършване на първата у нас комбинирана операция на гръбнак и тазобедрена става. Операцията е осъществена в екип със специалисти от УСБАЛО в Горна баня. Доц. Узунов е завършил медицина в МУ, София през 1988г. Има призната специалност по нервни болести през 1992г. и призната специалност по неврохирургия през 1999 г.

Д-р Стефан Стефанов

Д-р Стефан Стефанов

Съдов хирург

Д-р Стефан Стефанов е ръководител на отделението по съдова хирургия за диагностиката и лечението на разширени вени в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост. Специализирал е техники за дистални артериални реконструции при диабетно болни и стентиране на аневризми на коремната аорта в Университетската болница във Виена, Австрия.

Д-р. Бисера Самсонова

Д-р. Бисера Самсонова

Офталмолог

Д-р Бисера Самсонова е част от екипа на МЦ по офталмология ,,Ресбиомед" в София. Завършила е Първа Английска гимназия в София със златен медал, а през 1996г. Медицински Университет София с отличен успех. Д-р Самсонова е специалист по очни болести е от 2005г, а от 2001 г. - доктор по медицина в област невроофталмология. Специализирала е допълнително в Словения и в Испания.

Борислав Чонгов

Борислав Чонгов

Кинезитерапевт

Борислав Чонгов е кинезитерапевт, работещ в Медицински център „Ортомед“ към УСБАЛ по ортопедия „Проф. Б. Бойчев“ от 2006 година. От 2007 година без прекъсване работи към Спортна федерация на глухите в България, като поддържа и възстановява всички състезатели. Завършил е бакалавър (2002) и магистър (2013) по кинезитерапия в НСА „Васил Левски“, където е докторант в момента. Участвал е в множество международни обучения. Въвежда няколко методики в България за специализирани физиотерапевтични упражнения. От 2011 година е инструктор за България на Thera-band Academy, където през 2013 година му се присъжда награда за най-добър нов преподавател.

Д-р Весела Стоичкова дм

Д-р Весела Стоичкова дм

Специалист ортодонт

Д-р Весела Стоичкова дм е създател и ръководител на стоматологична клиника Happy Smiles Dental Clinic в София. През 2003г завършва с отличие Медицинския университет в София и печели конкурс за специализация в Московския държавен медико-стоматологичен университет, където придобива научна степен Доктор по медицина през 2008г. Д-р Стоичкова е била завеждащ отделение по ортодонтия във VIP-клиниката „Холивуд стоматология“ в Москва от 2008 до 2019г. През 2018г. защитава магистърска степен по обществено здраве и здравен мениджмънт в Медицинския университет в София.

Д-р Росен Венелинов

Д-р Росен Венелинов

Естетична стоматология и ендодонтия

Д-р Росен Венелинов е възпитаник на Факултета по стоматология към Медицински университет в Пловдив. След завършването си създава Стоматологично студио Венелинов в родния си град Варна. Практикува ендодонтия и естетична стоматология. Член и учередител е на Българско Ендодонтско Общество от 2006 г.

Д-р Валика Борисова

Д-р Валика Борисова

Клинична микробиология и паразитология

Д-р Валика Борисова е един от водещите клинични микробиолози у нас. Завършва висшето си образование в Медицинска академия, София. Придобива специалност по клинична микробиология през 1988 г. Работила е като Началник на Микробиологична лаборатория в: - СБАЛАГ „Шейново“; - Национална многопрофилна транспортна болница „Цар Борис ІІІ“, София; - Университетска болница „Св. Иван Рилски“, София; - МДЛ „Бодимед“ София от 2015 г. до днес; - В МЦ „Полимед“ е от създаването на центъра 2000 г.

Проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н.

Проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н.

Вътрешни болести и нефрология

Проф. д-р Боряна Делийска, д.м.н. е професор към Клиниката по нефрология на УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ" ЕАД. Член е на Европейската бъбречна асоциация; Европейската асоциация по диализа и трансплантация; Ръководството на Българско нефрологично дружество. Проф. д-р Делийска е специализирала многократно в Германия, а една от специализациите й е със стипендия на Кураториума по нефрология и хипертония в Германия.

Д-р Тотка Чукалова

Д-р Тотка Чукалова

дерматология, венерология и естетична медицина

Д-р Чукалова има Индивидуална практика по кожни и венерически болести и естетична дерматология в Казанлък. Богатият й опит и натрупаните умения и знания я правят търсена не само в Града на розите, но привличат и пациенти от целия район, както и чуждестранни гости. В практиката си д-р Чукалова прилага най-съвременните методи в своята област, които усъвършенства по време на ежегодни участия в национални и световни форуми, симпозиуми и конгреси в областта на дерматологията, венерологията и естетичната медицина.

Д-р Виолета Янева

Д-р Виолета Янева

дерматология и венерология и естетична медицина

Д-р Виолета Янева приема пациенти в "Кабинет Клинична и Естетична Дерматология д-р Янева" в Димитровград. Завършила е медицина в МУ, Пловдив. Специализира и придобива специалност "Кожни и венерически болести" в Кожна клиника на УМБАЛ "Александровска", София през 1993г. С навлизането на естетичните процедури в България тя е от първите лекари-дерматолози, специализирали и работещи естетика-химически пилинги, Ботокс, хиалуронови филъри.