ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Константин Ковачев - Коко

кинезитерапевтКонстантин Ковачев - Коко

Константин Ковачев е кинезитерапевт от 20 години, които е посветил живота си да намери начин за решаване на болките и проблемите на хората. Завършил е Спортната академия, специалност кинезитерапия. От 2015г. задълбочава сериозно в сферата на приложната кинезиология и придобива допълнителни квалификации. Започва да експериментира с тази наука, навлиза в дълбочина за причините за болките в тялото и се посвещава да ги изследва и установява, че те се повтарят.

Още консултанти

Д-р Лиляна Чунева

Д-р Лиляна Чунева

вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия

Д-р Лиляна Чунева, специалист вътрешни болести, пневмология и фтизиатрия в МК „Доверие“. Тя е пулмолог с богат клиничен опит в областта на обструктивните (астма и ХОББ) и възпалителни заболявания на белите дробове, белодробна туберколоза и туморни заболявания. За избора на специалност вътрешни болести д-р Чунева обяснява, че не е случаен, защото заема централно място в областта на медицината и граничи с почти всички други клинични области. Професионалният й път започва в Белодробната болница в Искрец, където трупа опит в специалността Пневмология и фтизиатрия.

Д-р Емил Милушев

Д-р Емил Милушев

физикална и рехабилитационна медицина

Д-р Милушев е главен асистент по Физикална и рехабилитационна медицина и неврология с клиничен опит в областта на рехабилитацията при мозъчносъдовите заболявания, главоболие, болка, заболявания на опорно двигателния апарат. Началник е на отделение към Клиника по нервни болести за лечение на болката и неврорехабилитация при УМБАЛНП „Св.Наум“.

Доц. Соня Иванова

Доц. Соня Иванова

Нервни болести

Д-р Соня Иванова е главен асистент в кабинет по Множествена склероза и евокирани потенциали, МБАЛНП "Св.Наум". Като специалист невролог тя е с доказан с опит в клиничната практика в областите множествена склероза, главоболие, болка, двигателни нарушения, паркинсонова болест, неврофизиологични изследвания- евокирани потенциали, клинична електромиография.

Проф. Венета Божинова

Проф. Венета Божинова

невролог и детски невролог

Проф. Венета Божинова е началник на Клиника по нервни болести при деца в УМБАЛНП „Св.Наум“. Има клиничен опит в областта на детската неврология - множествена склероза в детската възраст, мозъчно-съдови заболявания в детската възраст, епилепсия в детската възраст, главоболие в детската възраст, доплерова сонография в детската възраст. Профилната й специалност от 2004 г. е „Детска неврология".

Доктор Сонам Дордже

Доктор Сонам Дордже

тибетска медицина и фармакология

Д-р Сонам Дордже е тибетец, роден през 1972 г. в Северна Индия. Завършил е Тибетския медицински институт Чагпори в щата Даржелинг. През първите пет години изучава теория на тибетската медицина. Две години специализира фармакология – изготвяне на тибетски лекарства, а също така пулсова диагностика при големия тибетски лекар и будистки учител Трогауа Ринпоче. След завършване на обучението остава като преподавател в Медицинския институт. Усъвършенства знанията си в клиниката на д-р Долкар в Делхи, един от личните лекари на Н.Св. Далай Лама. Открива частен медицински център в Делхи и става един от водещите тибетски лекари, диагностик и лечител.

Проф. д-р Николай Димитров, д.м.н.

Проф. д-р Николай Димитров, д.м.н.

вътрешни болести, кардиология и инвазивна кардиология

Проф. д-р Николай Димитров, д.м.н. е началник на Клиниката по кардиология на МБАЛ „Сърце и Мозък“ в Бургас и в Плевен. Завършва Медицинския университет в София през 1986 г., а след двегодишна изследователска специализация в Съединените щати, както и специализация по инвазивна кардиология в Швейцария. В България започва като асистент в УМБАЛ „Света Екатерина“ и става доцент по кардиология. В различни периоди ръководи клиниката по кардиология в Правителствена болница и е директор на Националната кардиологична болница. Проф. Димитров е национален консултант по кардиология 2010-2012 г.

Професор Яна Симова

Професор Яна Симова

кардиолог

Професор Яна Симова е изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт. Тя е специалист кардиолог в София и Плевен с близо 20 години опит и водещ ехокардиографист, призната както в страната, така и извън нея. Извършва диагностика и лечение на кардиологични заболявания (артериална хипертония, исхемична болест на сърцето, ритъмни и проводни нарушения, сърдечна недостатъчност), електрокардиограма (ЕКГ), ЕКГ холтер мониториране, ехокардиография.

Д-р Иво Асенов

Д-р Иво Асенов

отоневролог

Д-р Иво Асенов е един от водещите отоневролози в България. Приема пациенти в Университетска многопрофилна болница за лечение по неврология и психиатрия „Св.Наум“.

 Доц. Димитър Петков

Доц. Димитър Петков

съдов хирург

Доц. Д-р Димитър Петков - Началник на Отделение по съдова и ендоваскуларна хирургия МБАЛ „Тракия“, Стара Загора е съдов хирург с дългогодишен опит в лечението на съдовите заболявания, с водещи интереси в областта на ендоваскуларното им лечение.

Доц. д-р Димитър Харитонов д.м.

Доц. д-р Димитър Харитонов д.м.

Неврохирург и гръбначен хирург

Доц. д-р Димитър Харитонов е един от водещите специалисти в неврохирургията и гръбначната хирургия у нас. Завършил е Медицински Универститет „Проф. Д-р П. Стоянов“ Варна. Придобива научна и образователна степен Доктор по Неврохирургия с тема „Съвременно хирургично лечение на цервикалните субаксиални травми“. Притежава Европейска диплома по Хирургия на гръбначен стълб.