ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Радислав Наков

гастроентеролог - възпалителни чревни заболявания – болест на Крон и улцерозен колитД-р Радислав Наков

Д-р Радислав Наков практикува в Клиниката по гастроентерология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Има защитена докторска степен по медицина в областта на възпалителните чревни заболявания – болест на Крон и улцерозен колит, като интересите му освен това са и в микробиотата на човешкия организъм и трансплантацията на фекална микробиота, както и в редките заболявания в областта на гастроентерологията.

Още консултанти

Проф. д-р Красимира Икономова

Проф. д-р Красимира Икономова

Клинична лаборатория и имунология

Професор Красимира Икономова завършва медицина през 1982 г. През 1990 г. защитава дисертация върху цитохимия на левкоцитите. От 1990 г. работи в лабораторията по клинична лаборатория и имунология към Многопрофилна транспортна болница “Цар Борис ІІІ”. От 2000 г. е завеждащ лаборатория, а през 2005 г. е избрана за доцент. Хабилитирана е за професор през 2013 година.

Проф. Красимира Икономова

Проф. Красимира Икономова

отговаря на въпроси, изпратени от вас

Този месец на въпросите, получени от вас, отговаря проф. Красимира Икономова, специалист по имунология и клинична лаборатория. През януари консултант на месеца ще бъде д-р Райна Томова, холистичен лекар. Очакваме вашите въпроси към нея на адреса на сайта: pozdravidnes@gmail.com

Д-р Петър Свещаров

Д-р Петър Свещаров

Мамолог

Д-р Петър Свещаров е един от най-утвърдените специалисти мамолози у нас. Завършва медицина през 1982 г. в МА - София.

Д-р Михаил Далемски

Д-р Михаил Далемски

Стоматолог

Доктор Михаил Далемски е завършил стоматология в Стоматологичен факултет, София. В момента уражнява самостоятелна частна практика.

Проф. Тодор Захариев

Проф. Тодор Захариев

Съдов хирург

Известният съдов хирург професор Тодор Захариев е роден в София, но прекарва детството си в Пловдив. Там завършва английска гимназия, а после и Пловдивския медицински университет. След като се дипломира с отличие, специализира в Първа хирургия на Пловдивската университетска болница. Там взема специалност по обща хирургия и печели конкурс за аспирантура в Москва.

Проф. д-р Надка Бояджиева

Проф. д-р Надка Бояджиева

Фармаколог

Професор Надка Бояджиева, дмн е ръководител на Университетската катедра по фармакология и токсикология при Медицински факултет – МУ, София. Завършва медицина в Медицински факултет, София и през 1978 г. придобива специалност фармакология. През 1988 г. става доктор на медицинските науки, а от 1996 г. е професор. От 1993 г. е гост-професор на два американски университета - Washington State University и Rutgers.

д-р Райна Томова

д-р Райна Томова

Холистичен лекар

Д-р Райна Томова завършва Медицинския университет в София през 1993 г. Има придобита специалност по вътрешни болести, както и допълнителна квалификация в областта на клиничната хомеопатия. Има две магистърски степени от френски университети (съответно в Нант и в Монпелие).

Д-р Маргарита Виткина

Д-р Маргарита Виткина

Диетолог - ендокринолог

Доктор Маргарита Виткина работи като диетолог-ендокринолог в Клиника за жената „Панацея”.

Д-р Людмила Ранкова

Д-р Людмила Ранкова

кожно-венерологични болести и алергология

Доктор Ранкова е специалист по кожно-венерологични болести и алергология. Работи в Многопрофилна транспортна болница в София. Практиката й като алерголог е доказала нейния професионализъм в тази деликатна и сложна област на медицината.

Доц. Андрей Андреев

Доц. Андрей Андреев

Офталмолог

Доцент Андрей Андреев е от водещите офталмолози в България. Член е на Американската Академия по Офталмология, на Европейското Дружество по Катарактална и Рефрактивна Хирургия (той е от основателите на югоизточния клон на това Дружество). Секретар е на Специализирания Научен Съвет по Офталмология и Оториноларингология при ВАК и член на Изпитна Комисия за специалност по офталмология.