За да се намали рискът от развитие на рак, експертите съветват да се включат редица прости продукти в диетата.

Изследване на австралийски експерти показа, че до 35% от случаите на рак на червата са свързани с тютюнопушенето и неправилното хранене. За да бъде диетата здравословна, експертите съветват да се намали количеството на мазни и преработени меса в нея. Лекарите препоръчват да използвате този продукт в количество не повече от 100 грама на ден. Съветите на австралийските лекари са публикувани Medicalxpress.

Експертите съветват точно кои храни да бъдат включени в диетата. Млякото и млечните продукти, тлъстата риба и кафето са тези, които могат да намалят риска от проблеми с онкологията.

Изследването, включващо пациенти с рак на червата, показало, че сравнително високата продължителност на живота при пациентите е свързана с ежедневната употреба на две чаши и повече кафе.

Можете да намалите вероятността от сблъсък с онкологията и като консумирате много фибри, категоични са изследователите. Трябва да се стремите да получавате 30 грама фибри на ден. Един от най-богатите източници на диетични фибри са пшеничните трици, поясняват те.