Доц. Антони Георгиев

Доц. Антони Георгиев е началник Клиника по артроскопска травматология в УМБАЛ „Софиямед“. Той е водещ специалист в страната в областта на колянната хирургия (увреди на менискусите, коленните връзки, ставния хрущял и др.) и спортната травматология, като пръв въвежда оперативната артроскопия на колянната става в България през 1987 г. Завършил е медицина в София през 1982 г. Има натрупан богат опит от работата си в Клиника по спортна травматология и МБАЛСМ „Н. И. Пирогов". От 2006 г. е началник на Клиниката по артроскопска травматология на ВМА. От 2012г. е началник на Клиника по артроскопска хирургия в УМБАЛ „Софиямед“.

През октомври 2016 г. е избран за заместник-председател на българска ортопедична и травматологична асоциация.

Има специалности в областта на ортопедията и травматологията, като специализира и артроскопска хирургия в Германия. Специализирал е също в Холандия, Австрия и др.

Годишно доц. Георгиев и екипът му извършват около 1000 операции при травматични и болестни увреди на колянната, раменната, глезенната и др. стави. Негови пациенти са редица елитни спортисти, сред тях олимпийски, световни и европейски шампиони