„На територията на очна клиника „Ден” България е достигнала Швейцария. А професионализмът на екипа, ръководен от доц. Андреев е на световно ниво! Благодаря Ви, доц. Андреев! Благодаря за смелостта и риска, който поехте при извършената от Вас сложна и уникална операция, с която ме върнахте към нормалния живот на зрящ човек. Благодаря и нека съдбата помага на Вас и на целия екип в благородната мисия – да давате светлина и надежда на пациентите си.”

Това е един от отзивите на благодарен пациент, видял отново Деня тук.

Започнал от малък частен кабинет центъра на София, където опашки от пациенти го очаквахаoperacionna11_633703352.jpg всеки ден, основателят на клиниката доц. Андреев днес приема и лекува болните, заобиколен от най-добрите български офталмолози.

Очна клиника „Ден” е един от първите частни очни центрове в страната, предлагащ операция на катаракта и лазерна корекция на зрението.

Оборудвана  е   с   най-съвременна   апаратура за извършване на високотехнологична диагностична,  хирургична  и  лечебна дейност.

Авангардната техника в очна клиника "Ден" позволява ранна и точна диагностика на всички очни заболявания, за да могат своевременно адекватно да бъдат лекувани, съобразено с водещите световни стандарти.

Сред специализирани медицински процедури, извършвани тук са:

- Операция на катаракта, която се прави по ултразвуков безшевен метод с микроразрез;

- Лазерна корекция на късогледство, далекогледство, астигматизъм с ексимерен лазер;

- Лечение на кератоконус - cross- linking therapy.

Високотехнологичните медицински апарати дават възможност на специалистите за прецизна диагностика и успешно протичане на оперативните процеси.

Клиниката разполага с Роговичен топограф за цветна компютърна карта на роговицата, с апаратура за флуоресцеинова ангиография (цветна снимка на ретината с контрастно  вещество). Тук правят още компютърна периметрия - Humphrey периметър, цветна компютърна фотография на ретината, оглед с Голдман.

Очна клиника „Ден” разполага с две нови сгради в самия център на София,  лесно  достъпни  с  всякакъв  транспорт.