Правилният и здравословен начин на живот може да помогне на човек да доживее до 120 години, а след това с помощта на машини от ново поколение може да продължи живота си практически до безкрайност. Това твърди президентът инвестиционното подразделение на корпорация Google - Google Ventures Бил Мърис в интервю пред агенция Bloomberg.

Смятам, че напредъкът в медицината и развитието на биомеханиката ще дадат възможност на човек да достигне до 500 годишна възраст, отбелязма Мърис.

Днес Google инвестира в стартиращи компании, които се занимават с изследвания в областта на генетиката и диагностиката на заболявания, включително и на раковите. Имаме инструменти за изследване на живота, които позволяват реализирането на най-смели планове, подчертава той.

Бил Мърис е учил невробиология в американския университет Дюк. През последните години той работи над проекти по удължаване на човешкия живот. Настоящият подход на Google се базира на това, че съвременният човек е способен следвайки правилния начин на живот да достигне възраст 120 години. След това обаче ще му е необходима помощ от страна на ново поколение машини, за да може практически до безкрайност да продължи живота си.

След 30 години човечеството ще се научи как да си осигурява неограничен живот за сметка на създаването на нови биологични машини, съобщи неотдавна известният американски футуролог и изобретател Реймънд Курцвайл.

Според него развитието на компютърните технологии и невробиологията ще позволят завинаги да се съхрани работата на мозъка на всеки отделен човек. При това прогресът в други области на медицината ще даде възможност „преминалите срока си“ човешки органи да бъдат подменяни.