Няма никаква измама! Всичко, което ви е необходимо за тези гениални рецепти, позволяващи да приготвите вечеря докато миете съдовете, е буркан с плътен капак или вакуумна опаковка.

Ето и рецептите, подходящи за вашата съдомиялна.

Аспержи

Нарежете 100 г аспержи и ги сложете в половинлитров буркан. Налейте в него чаша вода, добавете парченце масло и подправки според вкуса си. Поставете буркана на най-горния рафт на съдомиялната и пуснете машината на режим на миене.

Зелен фасул

Рецептата е подобна на предишната – смесвате в буркана 1/3 чаша зелен фасул с чаша вода и добавяте сол, пипер и лимонов сок за аромат.

Пилешко

Сипете в буркана пилешки гърди без кожата, залейте с чаша бяло вино, след което долейте с вода, която да е с 2,5 см над гърдите. Останалото знаете – пускате съдомиялната и приготвяте гарнитурата. Без въобще да се боите, че съдовете ви за миене ще се облеят с пилешки бульон.

Сьомга

Сьомгата се приготвя също като пилешкото. Само добавяте лимон и копър.

Омари

Това е истински шедьовър за специални случаи. Отстранете опашката и черупка на омара и го разрежете наполовина. Поставете го в буркана с парченце масло. Пуснете съдомиялната. И канете приятелите на гости!

Опитът и въображението ви може да сътвори още рецепти, нали?