Това показало изследване на британски учени, според които хората, които лъжат своята половинка, са най-подходящи за политическа кариера. Изменниците смятат, че е невъзможно да ги разкрият, обяснява психологът Люси Редфорд. Дори и това да се случи, все едно, те ще намерят начин да излязат сухи от водата. Съвсем същото е свойствено и за политиците, категорична е тя.

Специалистите проучили данните за 1000 души, изневеряващи на партньорите си, 235 от които работили в политиката. Това били глави на държавни ведомства, членове на парламента, местни депутати и високопоставени държавни чиновници. На представителите на останалите професии съответствали средно по 110 измамници.

Клер Пейдж от сайт за запознанства между семейни хора коментира, че от услугите на сайта много често се ползват и политици. Това не е изненадващо, тъй като браковете на такива хора често се сключват по сметка, казва тя и дава за пример съюза между екс-президента на Щатите Бил Клинтън и съпругата му Хилари. Със своите изневери са известни още вицепремиерът на Великобритания Джон Прескот и британския депутат – лейбърист Дейвид Бланкет.