Колкото и да не ви се вярва, рициновото масло и содата могат да окажат мощно въздействие на кръвообращението и да повлияят позитивно на функционирането на целия организъм.

За да го постигнете е нужно само да загреете известно количество рициново масло, да напоите с него чиста марля и да я приложите към тези части от тялото, които ви притесняват. А разтворът със сода за хляб, който почиства кожата преди използването на рициновото, само ще ви помогне да увеличите ефекта!

След това към поразеното място е добре да притискате бутилка с гореща вода и да я държите до пълното охлаждане на водата. Процедурата с рициновото трябва да се прилага в продължение на 40 дни, като всеки път загрявате маслото преди използване, а ако цветът му започне да се променя или да намирисва странно, да го смените.

Привържениците на холистичната медицина, като американският доктор Уйлям Макгари например уверяват, че рициновото масло в съчетание със сода помага за избавяне от 13 различни заболявания, синдроми и симптоми. Ето кои са те:

1.Като първа помощ при порязвания, натъртвания, рани.

2. Предотвратява появата на стрии при прилагане на масаж на корема с рициново масло, включително през последните 2 месеца на бременността. То е и отличен начин за избавяне от стриите по тялото.

3. Почиства тъмните пигментни петна по лицето.

4. Като компрес на шията лекува от пресипналост и помага за бързото възстановяване на гласа.

5. Малко рициново върху клепачите лекува от алергични заболявания на очите.

6. Двайсетминутен масаж на главата с рициново преди миене на косата стимулира растежа ѝ.

7. Капването на рициново в ухото лекува от нарушения в слуха.

8. От шест до осем капчици рициново в ушите в продължение на 4 месеца избавя от шум в ушите.

9. Рициново-содов компрес успокоява болките в кръста.

10. Компресът е подходящ и за премахване на брадавици.

11. Отстранява гъбичките по стъпалата.

12. Масаж на ходилата с рициново масло избавя от отлагането на калций?

 13. Смъква отока след ухапване от оса или пчела.