За първи път в България бяха поставени единствените органични, изцяло разградими филъри Algeness. Това се случи по време на уъркшоп в Хил клиник под супервайзърството на известния д-р Ömer Buhşem (признат като един от най-добрите естетични лекари в Турция и Председател на турското дружество по лицево-челюстна хирургия).

Д-р Валянова, д-р Ванеска и д-р Кожухарова от Хил клиник станаха пионерите, извършили първи корекции на скули, брадичка, назолабиални и марионетни линии с иновативния биоимплант Algeness. Те приложиха специална техника, комбинираща микроижекционно поставяне и масаж, като скулптурираха в желаните форми лицата на 10 пациентки.

Ефектът от Algeness се запазва около 12 месеца или по-дълго в зависимост от индивидуалния метаболизъм на организма, количеството и дълбочината на поставяне на продукта.

Резултатите от извършените с внимание и умение процедури бяха удивителни: създаване на контролиран обем, контуриране в желана линия, подмладяване, повдигане и компенсация при кожни депресии. Дамите, на които бяха поставени органичните импланти, харесаха както естетичния ефект от процедурите, така и факта, че продуктът е 100% натурален, без химикали и разтворители, създаден на базата на пречистен агарозен гел.

Био филърът е съвършено безопасен и не активира имунна реакция, не се наблюдаваха никакви алергични прояви. Благодарение на опитността на лекарите нямаше кървене, отоци, синини. Кожата буквално минути след процедурата беше успокоена, което задоволи и най-взискателните пациенти.

Материалът, от който е изпълнен филъра има характерна молекулярна и биофизична структура, която постига резултат ведага, а не разчита на постепенното привличане на вода и създаване на обем, както това става при продукти с друго съдържание.

Дерматолозите на Хил клиник станаха първите в България естетични специалисти, които работят с уникалния био филър, предназначен за хора, търсещи високо качество, безопасност и органичен състав на продуктите.

Какво представлява Algeness и къде се крие неговата уникалност?

Това е единствен по рода си био филър, създаден на основата на пречистен агарозен гел (полизахарид). Молекулните и биофизични свойства на агарозата за първи път в историята на естетичната медицина дават възможност да се произведе 100% натурален, биосъвместим и разградим инжекционен имплант. Взискателните към органичния произход на продуктите пациенти вече имат своя естествен избор – филър без химикали и разтворители, максимално толерантен към организма.

Как и къде се поставя био филърът?

Въвежда се субдермално по спецална микроинжекционна техника в съчетание с масаж и постига отлична корекция на назолабиални и марионетни бръчки, скули и брадичка. Резултатите са контролиран обем, фино скултуриране и контуриране на овали в желана форма. Биофизичната структура на продукта осигурява незабавен ефект и максимално запълва бръчки или кожни депресии за разлика от хидрофилните пълнители, които разчитат на привличане на вода и ефектът им се увеличава с времето. При Algeness виждате веднага корекцията и тя е устойчива около 12 месеца.

Защо био имплантът се смята за пробив в модерната естетична медицина?

Рожба на десетилетие научни изследвания и клинични изпитания, Algeness идва на пазара точно в момента, когато търсенето на натурални импланти, които се въвеждат в кожата с минимална травма е в своя пик. Продуктът е изцяло с природен произход, не съдържа никакви протеинови фракции, не мигрира, не дразни и не причинява възпаления, има висока степен на биосъвместимост с човешкото тяло. Наличен е в няколко варианта с различен % агароза и е предназначен за разнообразни като дълбочина корекции в областта на челото, скулите, назолабиалната област, брадичката и долната челюст. Отличен ефект има при внимателно попълване на атрофични белези и следи от преминало акне. Подходящ е и за намеса при по-специфични случаи при пациенти с асиметрии и драстична загуба на мазнини, когато лекарят трябва да компенсира умело анатомични промени без да създава свръхкорекция.

Снимките са от уъркшопа в Хил клиник.

За повече информация или запазване на час за безплатна първична консултация с естетичен дерматолог относно Algeness или за да запазите час за терапия биоимпланта позвънете в Хил клиник на тел. 02/439 3131.