Който пътува често из Западна Европа със сигурност знае, че ELMEX е най-предпочитаната от европейците паста за зъби. Защо продуктът се ползва с такава популярност?

Защото през 75-годишната история марката е доказала своите неповторими качества. Създадена е в лабораториите на компания GABA в Базел, Швейцария от експерти в оралната хигиена, които и до днес са новатори във въвеждането на революционни технологии при производството. GABA е марка с над 380-годишна история, представлява швейцарското наследство в грижата за оралната хигиена.

Пастата ELMEX е препоръчителна както за деца до 6 години, така и за възрастни след 60, казва представителят за България д-р Мариан Колевски и обяснява защо. Основна съставка на пастата е аминофлуоридът – високо активно вещество, което осигурява превенцията от кариес.

Пастата за зъби ELMEX е първата, която е съдържала аминфлуорид (AmF), реминерализиращ  зъбния емайл и повишаващ устойчивостта му спрямо въздействието на киселините.

Отделните продукти на марката ELMEX се допълват взаимно и по този начин предлагат комплексно решение на проблемите с устната кухина и профилактиката им. При правилно постоянно използване водите и спрейовете за уста, четките за зъби, конците и пастите на тази марка осигуряват съвършено чисти и здрави зъби и устна кухина. Освен, че предпазват от кариес, те спомагат за елиминиране на проблема с чувствителните зъби, подкрепят красотата и белотата на зъбите, подсилват зъбния емайл и по този начин ни дават шанса да имаме красива усмивка от детството до дълбока старост.

ELMEX е доминираща марка в 25 страни, сред които Италия, Франция, Полша. От нейните продукти можем вече да са ползваме и в България.