На бляскава церемония Мисия Супердок награди най-обичаните от пациентите лекари за отминалата 2021 година.

Мисия Супердок е специален проект на платформата superdoc.bg с подкрепата на фармацевтичната компания Ведра Интернешънъл, който цели да отличи медиците, спечелили доверието, благодарността и любовта на пациентите си.

Любовта означава доверие, признателност и грижа за другите и именно тези нейни аспекти олицетворяват медиците, отличени в Мисия Супердок. В годините на пандемия българските лекари бяха отдадени на своето призвание повече от всякога и предоставяха професионална и човечна грижа за здравето на своите пациенти независимо от обстоятелствата.

Несъмнено думите на благодарност от пациентите са най-ценната  награда за всеки медик и изключително признание. Поради това второто издание на Мисия Superdoc отново си постави за цел да отличи лекарите именно с най-висок рейтинг за изминалата година в платформата в 14 специалности: акушеро-гинекология, неврология, дерматология, педиатрия, ОПЛ (обща медицина и вътрешни болести), гастроентерология, УНГ, пулмология, ендокринология, кардиология, ортопедия, урология, офталмология и хирургия.

Инициативата е замислена като своеобразен дълбок поклон и жест на уважение към всички лекари-професионалисти, които са високо оценени от своите пациенти и зад нея стои желанието да бъдат наградени и популяризирани още повече именно най-обичаните медици. Пълния списък с отличените можете да видите тук.

Специалната награда за най-високо оценен лекар в платформата за отминалата 2021 година взе д-р Милка Йонкова, акушер-гинеколог, някои от останалите отличени специалисти бяха д-р Сийка Караджова, педиатър, д-р Гергана Владова, общопрактикуващ лекар, д-р Петър Костадинов, детски гастроентеролог,  д-р Христо Георгиев, ендокринолог, д-р Ели Бачева, офталмолог, доц. Деян Анакиевски, уролог, д-р Василис Фурлакис, ортопед, д-р Василка Пердикацева, детски пулмолог, д-р Тодор Георгиев, хирург, д-р Нели Георгиева, кардиолог, д-р Георги Павлов, детски невролог, д-р Мариета Караджова, невролог, доц. Даниела Грозева, дерматолог, д-р Зекерия Батмаз, УНГ специалист.

Организаторите споделиха, че това далеч не е изчерпателен списък на всички изключителни професионалисти във и извън платформата Супердок, които заслужават да бъдат отличени за своя професионализъм и отношение към пациента. Мисия Супердок се утвърждава като ежегодна инициатива и поради това списъкът за съответната година ще се допълва и обновява с всяко новото издание.

Отличените лекари получиха специалните златни значки „Мисия Супердок“, символ на инициативата, почетни грамоти и подаръци от Ведра Интернешънъл и най-вече любовта и признанието на своите пациенти.

Специални гости на събитието бяха също Главният държавен здравен инспектор - доц. д-р, Ангел Кунчев д.м., известният епидемиолог и микробиолог Проф. Тодор Кантарджиев,  както и експертът-консултант по инфекциозни болести проф. Георги Попов. Награди връчиха също г-жа Теодора Петрова, управляващ партньор във Ведра Интернешънъл, и д-р Диана Милушева, член на Борда на директорите във Ведра, както и г-жа Ваня Чонева, основател на Superdoc.bg и Весела Груева, Теменуга Димитрова и Ивелина Филипова от Superdoc и Healee.

Записът от церемонията можете да гледате в YouTube тук.

Супердок и Ведра благодарят на всички, които оставиха своето ревю на сайта superdoc.bg и така станаха част от мисията за споделяне на доброто, на човешкото, на онова, което върви ръка за ръка с високопрофесионалната грижа и компетенция в областта на медицинската наука.  От своето създаване, в Superdoc са оставени стотици хиляди оценки от пациенти, които са посетили лекар чрез платформата. Именно този жест на благодарност към получената медицинска грижа стои в основата на инициативата Мисия Супердок.