Лицевата йога е способна на чудеса, твърдят американски дерматолози след изследване, чиито резултати са публикувани в дерматологичното списание на Американската медицинска асоциация. Йогата, целяща подмладяване се препоръчва от американския дерматолог Гари Сикорски, който е ръководител на изследването.

Сикорски е създател на програмата Нappy Face Yoga. За да потвърдят ефективността от тази естествена поддръжка на лицето, постигната без скалпели и инжекции, а само с помощта на обикновена гимнастика, Гари и екип от дерматолози провели изследване с участието на 15 жени на възраст между 40 и 65 години. Участничките преминали два сеанса на обучение в лицева йога, всеки от които продължавал 90 минути, като овладявали упражнения за работата на различните лицеви мускули. Тези движения трябвало да се изпълняват в съчетание с движения на самомасаж.

Дамите всекидневно практикували лицева йога, повтаряйки упражненията за стягане на лицевата мускулатура в продължение на 30 минути всекидневно 20 седмици подред. Резултатът показал укрепване на кожата и подобряване овала на лицето!

Според анализа на снимките, направен от независими дерматолози, участниците са успели да подмладят лицата си най-малко с три години. Самите дами също били безкрайно удовлетворени от резултатите.