Пиенето на кафе с канела може да подобри храносмилането, а също така спомага за изгарянето на мазнините, твърдят експерти пред портала Focus.de.

Кафето е напитка, полезна в много отношения, употребата му подобрява състоянието на сърцето и черния дроб, активира метаболизма. Според специалистите обаче това не се отнася за кафето, което съдържа висококалорични добавки под формата на крем, сиропи, подсладители. За тези, които вече са с наднормено тегло или се опитват да отслабнат, кафето трябва да се консумира без добавени калории като сметана и захар.

Такова кафе не изглежда твърде привлекателно, но канелата помага за подобряване на вкуса на напитката. В допълнение, този прост трик помага за укрепване на здравето.

Щедра щипка смляна канела придава приятен вкус на горчивото кафе и носи много ползи. Вкусната подправка съдържа много важни минерали, като калций, манган, калий, желязо и магнезий, уточняват експертите.

Освен това канелата съдържа много фибри, които допринасят за здравословното храносмилане. Антиоксидантите на тази подправка ефективно предотвратяват оксидативния стрес - процесът на унищожаване на клетките от вредни молекули, които ги окисляват.

Една популярна подправка не може само да помогне за спестяване на калории, като се наслаждавате на кафе без неговите подсладители. Вторичните растителни вещества от канелата допринасят и за понижаване на кръвната захар и изгарянето на мазнините, отбелязват експертите.