Като посети Хил клиник, човек разбира, че името съвсем не е случайно. Не заради това, че лечебното заведение се намира нависоко (hill значи хълм на английски) в столичния квартал Бояна. А най-вече защото лечебното заведение гони върхове в медицинското обслужване – най-добрите специалисти, най-съвременна медицинска апаратура, последните тенденции в лечението на заболяванията и в естетичната дерматология.

Четири са областите, в които развива дейността си Хил клиник – Урология, УНГ и алергология, Естетична дерматология и Диетология и ендокринология.

УРОЛОГИЯ

Клиниката разполага с първия за България Зелен лазер и съответно с най-голям опит (GreenLight ™). Това е утвърдена технология, която дава отлични резултати дори при особено големи простати чрез метода енуклеация, извършва се под спинална анестезия и това го прави решение при мъже със сърдечно-съдови заболявания и диабет. При третиране със Зелен лазер се запазва сексуалната функция.

Екипът уролози на Хил клиник работи от години със Зелен лазер и е пионер в лазерната хирургия на простата в България. Повече от 700 пациенти в България вече са били оперирани с технологията, което представлява огромен положителен клиничен опит и няма аналог с други видове лазери, използвани напоследък в урологията за лечение на аденом на простатата.

Лечението със Зелен лазер е минимално инвазивно и категорично е алтернатива на хирургичната операция на простатата. PVP е окончателна процедура – т.е. премахва увеличената простата, продължава около 60 мин и няма сериозни странични ефекти.

В Хил клиник получавате индивидуален подход, ефективно лечение и профилактика на болести на уринарната система (уретрит, фимоза, цистит, инконтиненция и др.)

Тук се прилагат иновативни технологии, като лазерно лечение на фимоза, пенилни импланти, лечение при изпускане на урина – слинг и гел.

Хил клиник разполага с иновативен лазерен метод за разбиване на всички видове урологични камъни, независимо от разположението им. А резултатите са незабавно облекчаване на състоянието, над 95% успех при лечението, бързо възстановяване и минимален болничен престой.

Ръководител на операционния екип е д-р Фернандо Гомес Санча , а главен консултант и ръководител екип лапароскопски операции е професор д-р Йенс-Уве Щолценбург.

УШИ, НОС И ГЪРЛО и АЛЕРГОЛОГИЯ

Специалистите в отделението работят с уникална за България апаратура, като при необходимост от оперативна намеса използват лазерна хирургия или ендоскопия. Неоспорими са успехите им в лечение на хъркането, ринопластиката, фонохирургията, лечение на заболявания на сливиците и лечение на всеки друг УНГ проблем.

Тук работи проф. д-р Румен Бенчев, който е сред топ 3 оториноларинголозите в страната. Д-р Бенчев е дългогодишен председател на Българско национално сдружение по оториноларингология и хирургия на глава и шия и Председател на Софийско сдружение по оториноларингология.

Отделението разполага и с алерголог - д-р Мария Алексиева. Освен с интегративна медицина, тя практикува и Шуслерова терапия. Д-р Алексиева е и лектор в DHU Акaдемия по Шуслерова терапия на Европейското общество по интегративна медицина в България.

ЕСТЕТИЧНА ДЕРМАТОЛОГИЯ

Всяка жена би се радвала да попадне в ръцете на специалисти, като дерматолозите в Хил клиник. След внимателен преглед и подробна консултация, тук ще ви предложат най-съвременните методи по подмладяване и разкрасяване. Сред тях са лечение на акне и заличаване на белези.

Подмладяване и стягане – с прилагане на абсолютно иновативен, уникален метод за неоперативна корекция и отстраняване на бръчки Elos-подмладяване. Подмладяването включва премахване на пигментации от всякакъв произход; премахване на видими съдови дефекти и зачервявания на кожата;

Постигане на ефекта на опъване и повишаване на еластичността на кожата;

Мезоконци и конци с лифтинг ефект;

Дермални филъри за попълване на бръчки и оформяне на устни;

Заличаване на спукани капиляри и съдови звезди;

Плазмотерапия. Плазмолифтинг. Плазмотерапията не е просто козметична процедура, а биологично въздействие върху кожата под формата на клетъчна терапия. Използват се онези клетки от нашата кръв, които отговарят за заздравяването на рани, порязвания и охлузвания – тромбоцитите. За целта се взема собствена кръв, подлага се на специална обработка и като резултат – клетките се концентрират в плазма.

Отделението разполага с уникална техника за заличаване на стрии (два вида: радиочестота и лазер), както и с уникалният за страната апарат за свръхзвуково отслабване Accent Prime.

Дерматологът д-р Елеонора Валянова е наложила своя стил на работа в целия екип. Заради доказания си професионализъм д-р Валянова бе избрана за референтен лекар за поставяне на филъри на Teoxane за България 2015 г., както и референтен лекар за поставяне на мезоконци и конци с лифтинг ефект.

Д-р Лидия Ванеска е специалист по дерматология и естетична медицина в Хил клиник. Избрана за референтен лекар за поставяне на филъри на Teoxane за България 2015 г., както и референтен лекар за поставяне на мезоконци и конци с лифтинг ефект.

Д-р Румяна Кожухарова практикува прегледи, диагностика и лечение в областта на естетичната дерматология (радиочестотен лифтинг, лазерни терапии, мезотерапия, дермални филъри, плазмолифт, химически пилинги и др.). Избрана е за референтен лекар за поставяне на филъри на Teoxane за България 2015 г.

ДИЕТОЛОГИЯ И ЕНДОКРИНОЛОГИЯ

В Хил клиник прилагат индивидуално, ефективно и високотехнологично лечение на пациенти с изготвяне на персонален режим на хранене, тест за хранителна нетолерантност, измерване на телесните мазнини, водата в тялото и мускулната маса, профилактика, диагностициране и мониторинг на болести на ендокринната система.

Пациентите се консултират от утвърдените специалисти - ендокринолози проф. д-р Румен Пандев и д-р Галя Генчева.

А с проблемите на диетологията тук се занимава д-р Мария Николова.