Австрийският лекар Рудолф Бройс твърди, че с тази рецепта е спасил от рак 45 000 души и други хиляди от неизлечими болести. Бройс посветил целия си живот на търсенето на най-добрите природни средства за лечение на коварната болест. И след като установил, че ракът може да бъде победен само с помощта на протеини, той открил този универсален сок, осигуряващ изключителни резултати в борбата с рака.

Ученият разработил уникална система на хранене, която продължава 42 дни. Системата включва пиенето на обикновен чай и на плодов сок с цвекло като основна съставка. В продължение на 42 дни раковите клетки са подложени на глад и умират, като в същото време общото състояние и здравето на болния се подобряват, обяснява ученият.

За да подготвите този уникален сок, ще ви трябват биозеленчуци.  Ето кои:

Цвекло (55%)

Моркови (20%)

Корен на целина (20%)

Картофи (3%)

Репички (2%)

Всички тези компоненти трябва да се смесят в блендер.

И с това започва лечението.

Цвеклото е богато на многобройни антиоксиданти, витамини С, В1, В2, В6, фолиева кисеина и пантотенова киселина (витамин В5), минерали като калий, фосфор, магнезий, калций, натрий, желязо и цинк. Смятат цвеклото за най-полезният за здравето зеленчук. Червеният му цвят е свързан с пурпурните пигменти, наричани бетацианини.

Многобройните научни изследвания потвърдили, че цвеклото е полезно за лечение на левкемии и рак.

Първо, то изобилства с бетаин – аминокиселина с ефективни противоракови свойства. И освен това притежава силни противовъзпалителни и антиоксидантни свойства.

Цвеклото може да се използва не само за лечение на различни видове рак. То е полезно за бременните, защото съдържа много фолиева киселина. То повишава функцията на черния дроб и на жлъчния мехур, предпазва от запек. Цвеклото помага и при главоболие, зъбобол, дизентерия, проблеми с костите, проблеми с кожата и с менструалните болки.

Това универсално лечебно растение трябва да стане част от всяка диета, препоръчва Бройс.