Висцералната мазнина, известна още като коремна мазнина, се съдържа във важни органи като черния дроб, който може да причини сериозни усложнения поради местоположението си. Натрупването на този вид мазнини може да компрометира жизнените функции, увеличавайки риска от хронични усложнения като сърдечни заболявания. За щастие храната може да служи като противоотрова срещу висцералното затлъстяване.

Има много храни и напитки, които могат да въздействат на виновника за затлъстяването, като протеинът играе важна роля. Две аминокиселини играят ключова роля в изгарянето на мазнините - левцин и аргинин. Те са диетичен продукт и се използват за производството на два хормона, които участват в контрола на телесните мазнини и теглото. Това са инсулин и глюкагон, регулатори на чувството ни за ситост, които ни казват, че сме сити. Те играят ключова роля в баланса на кръвната захар, което допринася за загубата на коремни мазнини и тегло като цяло, обясняват диетолози.

Въпреки това, когато хората се опитват да отслабнат, те се фокусират върху ограничаването на приема на калории, което може да доведе до прекъсване на приема на протеини. За щастие има много различни храни, които могат да ви помогнат да си набавите достатъчно протеини и следователно аминокиселини.

Левцинът се намира както в животински, така и в растителни протеинови източници, включително сирене, слънчогледови семки, месо, риба, фъстъци, бадеми и овесени ядки.

Аргининът се намира във всички ядки, които са най-богатите му източници, както и в рибата, пилешкото месо, яйцата и боба.