ПО-ЗДРАВИ ДНЕС - Онлайн списанието за здравословен живот


Консултанти

Начало Консултанти A+ A-

Д-р Валика Борисова

Клинична микробиология и паразитологияД-р Валика Борисова

Д-р Валика Борисова е един от водещите клинични микробиолози у нас. Завършва висшето си образование в Медицинска академия, София. Придобива специалност по клинична микробиология през 1988 г. Работила е като Началник на Микробиологична лаборатория в: - СБАЛАГ „Шейново“; - Национална многопрофилна транспортна болница „Цар Борис ІІІ“, София; - Университетска болница „Св. Иван Рилски“, София; - МДЛ „Бодимед“ София от 2015 г. до днес; - В МЦ „Полимед“ е от създаването на центъра 2000 г.

Още консултанти

Д-р Надежда Димчова

Д-р Надежда Димчова

дерматолог

Д-р Надежда Димчова е част от лекарския екип на Дерматологична клиника REVERSE от 2022 година. Завършила е Медицински университет София и в момента специализира „Дерматология и венерология“ към Университета. Професионалните й интереси са в областта на клиничната и естетична дерматология. Опита си като лекар натрупва не само с работа в клиниката, но и с участия в дерматологични конгреси за повишаване на професионалната квалификация.

Николай Лазаров

Николай Лазаров

холистични и алтернативни практики

Николай Лазаров е вдъхновител и създател на натурална козметика L’ali®, разработена съвместно с експертите в областта на натуралните продукти от Болонския университет и в Лаборатория за натурални продукти в Тулуза, Франция. Разработката на холистичния бранд отнема близо 4 години и в работата участват независими международни консултанти от България, Швейцария, Португалия, Италия, САЩ и Холандия.

Проф. д-р Галина Куртева

Проф. д-р Галина Куртева

медицинска онкология

Проф. д-р Галина Куртева е един от водещите специалисти по медицинска онкология в България. Завършва Медицинския университет в София, от 2002 г. има научна степен „доктор“, а през 2013 г. придобива академична степен „професор“.

Фотка Георгиева

Фотка Георгиева

клиничен психолог

Фотка Георгиева е клиничен психолог в Медицински комплекс „Доверие“ и Център Empatium. В своята практика тя работи в областта на кризисната интервенция, проблеми със самооценката и общуването, хранителни разстройства, безпокойство, тревожност, стрес и чувство на неудовлетвореност, бърнаут, проблеми по време на бременност и следродилна депресия и др.

Д-р Камен Недев

Д-р Камен Недев

радиолог

Д-р Камен Недев е специалист радиолог в Kлиниката по медицинска онкология в “Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Младост”, София. Завършва медицина във Варна и специализира хирургия и лъчелечение. От 2015 г. е завеждащ дейност „Брахитерапия“ към Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Младост. Определян е като един от водещите специалисти по лъчелечение в България, а работата му в сферата на брахитерапията е иновативна за страната.

Д-р Ива Гаврилова

Д-р Ива Гаврилова

онкодерматолог

Д-р Ива Гаврилова завършва с отличен успех в Медицинския университет, София през 2005 годна е назначена в клиниката по Онкодерматология към Националния онкологичен институт, където придобива специалност по обща хирургия. От началото на 2016г. специализира пластична и реконструктивна хирургия във Франция. Усвоява различни техники за реконструкция на млечна жлеза в най-реномираната университетска болница „Сент Луи“, Париж и в Онкологичния център в Лион. Работи и изучава тайните на краниофациалната хирургия от корифея проф. Дарина Кръстинова в клиниката по пластична и реконструктивна хирургия „Шато дьо ла Майе“, Версай.

Д-р Зоран Станков

Д-р Зоран Станков

кардиолог

Д-р Зоран Станков, ръководител на Отделение по ендоваскуларна терапия в Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ, защити образователна и научна степен „доктор“ по професионално направление „Медицина“ и научна специалност „Кардиология“ с дисертация на тема „Ендоваскуларно лечение при тип А и тип Б дисекация на аортата“.

Константин Ковачев - Коко

Константин Ковачев - Коко

кинезитерапевт

Константин Ковачев е кинезитерапевт от 20 години, които е посветил живота си да намери начин за решаване на болките и проблемите на хората. Завършил е Спортната академия, специалност кинезитерапия. От 2015г. задълбочава сериозно в сферата на приложната кинезиология и придобива допълнителни квалификации. Започва да експериментира с тази наука, навлиза в дълбочина за причините за болките в тялото и се посвещава да ги изследва и установява, че те се повтарят.

Д-р Явор Семерджиев

Д-р Явор Семерджиев

уролог

Д-р Явор Семерджиев е завеждащ на отделението по урология в МБАЛ Доверие. Завършва медицина в МУ, София. Специализира една година „реконструктивна урология“ в университета в гр. Лунд, Швеция, като стипендиант на Шведския институт и ендоурология в Ню Йорк, САЩ.

Д-р Ралица Калинова

Д-р Ралица Калинова

педиатър

Д-р Рала Калинова е специалист педиатър в София с 20 години опит. Извършва проследяване на физическото и нервно-психическо развитие на детския организъм, диагностика и лечение на детски заболявания. Завършва Медицински университет София през 1999 г. Придобива специалност Детски болести през 2010 г.