Доц. д-р Радин Цонев

Доц. Цонев е Началник отделение "Гастроентерология" в „Токуда болница София“. Завършил медицина през 1988г. във ВМИ-София.

От 1994г. до 2007 работи в Гастроентерологично отделение на Пета МБАЛ, София. Има придобити две специалности - вътрешни болести и гастроентерология. Изкарал е курсове по абдоминална и по инвазивна ехография под ръководството на проф. Н. Григоров на акад. Гр. Мечков. От 2002г извършва самостоятелно слепи и целенасочени чернодробни биопсии.

Член е на Българското дружество по Гастроентерология, на Асоциация по ултразвук в медицината, на Международната асоциация на гастроентеролози и хирурзи.

Завършил е следдипломна квалификация в Атина, Гърция. След конкурс специализира „Ендоскопия и ехоендоскопия" в Католическа университетска болница “Джемели” - Рим, под ръководството на проф. Гуидо Костаманя. Има специализации и в Арнем, Ротердам, и Амстердам – Холандия, а по-късно и в Ница – Франция, където специализира ехоендоскопия.

Доц. Цонев е първият носител на наградата за значими постижения в медицината на името на доц. д-р Красимир Киров, учредена от Българската асоциация по дерматоонкология (БАДО).