Всички пациенти, които идват в Дентално студио ND, си тръгват заредени за нов живот. Дава им го екипът на д-р Галина Настева-Димова, един от водещите специалисти в ортодонтията у нас.

Д-р Димова е от щастливките, защото е потомствен медик. Дъщеря е на едно от най-големите имена в ортодонтията в България – д-р Петър Настев, дългогодишен преподавател в Стоматологичния факултет на Медицинския университет в София. Но да застанеш рамо до рамо с корифеи в професията се иска нещо много повече от кураж. И д-р Настева-Димова го доказва с многобройните специализации в чужбина и с уважението на световни авторитети в науката и практиката ортодонтия, което е спечелила.

Преподавател в Стоматологичния факултет в София, член на Европейската и на Световната Ортодонтска асоциация, и на Американската Ортодонтска Асоциация – това е само част от визитката на д-р Настева-Димова.

Другата част от нея продължава да се пише от многобройните й пациенти. Защото – както добре знаем, няма по-добра реклама от тази на доволните пациенти.

От почти 10 години д-р Настева-Димова работи и с дъщеря си д-р Елена Канина – трето поколение ортодонт. Тя е специализирала  в Германия, Монако, Испания, Франция, България.

В студиото прилагат най-новите методи и техники на ортодонтията.

Ако желаете зъбите ви да се „подредят” незабележимо за останалите, ще ви предложат така наречената „невидима ортодонтия”, при която брекетите се поставят от вътрешната страна на зъбите. Д-р Канина е специалистът в студиото, който работи с лингвални брекети. Ако и вие като много други млади хора не се притеснявате от това, че носите брекети, ще ви препоръчат системата Damon. Тя е най-съвременната и прогресивна система брекети, която помага корекциите да настъпят по биологичен път.

Последният хит в ортодонтията са алайнерите - това са комплект сваляеми, практически невидими капи, изготвяни индивидуално. Алайнерите са много подходящи за пациенти, които не желаят околните да забелязват ортодонтските им апарати. Дават възможност на пациента да се храни по-добре и да поддържа по-висока хигиена. Изработването по поръчка капи се заменят от нови всяка седмица.

Студиото разполага и с интраорален скенер за сканиране на захапката на двете челюсти. С него избягваме неприятния момент при вземане на отпечатъци, а дава и по-прецизна информация за състоянието на зъбите и захапката, обяснява д-р Настева-Димова.

Следва анализ със специален ортодонтски софтуер, за да се добие пълна представа за деформацията. Всичко това се пази в досието на пациента, а той по желание получава и файл със сканираните резултати, защото това е информация, която той може да ползва цял живот. И ако след време се появи проблем, благодарение на тази информация той може да бъде решен по най-успешния начин.

Няма възрастови ограничения за поставянето на брекети, уверява д-р Настева-Димова. Самата тя е изпробвала системата Damon. Достатъчно е човек да иска промяната и да е уверен, че тя ще подобри не само външността му, но и ще внесе комфорт в живота му. Защото добре подредените зъби са не само визитна картичка към външния свят, но и гаранция за по-добро здраве. Те по-лесно се почистват, по-трудно задържат остатъци от храна и така предпазват не само венците, но и организма от зарази.

В едно съвременно дентално студио е естествено да се правят и разкрасяващи процедури. Най-популярната е избелването на зъби, без което днешната усмивка губи голяма част от чара си.  Можете да избелите зъбите си в кабинета за 1 час или да ви помогнат да го направите у дома, докато спите. Системата за избелване, която прилагат тук, е ZOOM последно поколение.

Студиото разполага с най-съвременната техника, като лазерът за меки тъкани, спечелил през 2010 година „Риалити рипорт” - световната класацията за най-качествени дентални продукти. От 3 години е оборудвано и с чисто нови високотехнологични юнити, които осигуряват комфорт и на пациентите, и на лекарите.

Пристъпването към всички процедури и лечения става след индивидуален разговор с пациента и подробен коментар за възможностите и евентуалните рискове, които дадена процедура може да му донесе.

Д-р Петър Календерски е консултант в студиото в областта на Оралната хирургия, Имплантологията и Естетичната дентална медицина. С негова помощ тук предлагат и комплексно възстановяване на естетиката и функцията на цялото съзъбие.