Толкова много хора биха искали да ядат по-здравословни храни, да спортуват повече или да имат по-малко стрес. Но често това не се вписва в напрегнатото ежедневие. Познава го и немският лекар и телевизионен водещ Франсиска Рубин, която препоръчва да отделяме по седем минути на ден за петте най-ефективни лайфхака. Кои са те?

Кратката дрямка зарежда с енергия

За мен е свещено правило да се скрия от суматохата на ежедневието и да се успокоя, казва Рубин. Доказано е, че сънят в продължение на 7 или максимум 30 минути повишава бдителността и чувствителността следобед.

Чесново-лимонов шот

За целта разбъркайте скилидките чесън и органични лимони в чешмяна вода. След това ги прекарайте през цедка. Напитката се загрява за кратко до температура около 70 ° C. Здравният експерт казва, че с много органични лимони и пресен чесън, напитката има вкус на лимон и кисело, а вие не миришете на чесън.

Студена вана или душ

Това е чашата кафе на природата, казва лекарят. Така че, ако се събудя и вече не искам да пия кафе, ще си взема студена вана.

Ако все още не сте готови за това, тогава всичко, от което наистина се нуждаете, е да потопите ръцете си в мивката, пълна със студена вода. Плискайте ги първо отдясно наляво и обратно за 30 секунди. Това има същия ефект като кафето, освен че оказва и балансиращ ефект върху цялата система за кръвно налягане. А също така повишава имунната система.

Танци и пеене

Правим това в семейството всеки ден, казва Франсиска Рубин. Включете музиката и да започваме! Можем дори да продължим повече от седем минути.

Това е необходимо, за да бъдете щастливи заедно и да продължите да се движите, то просто повдига настроението, особено когато всички танцуват заедно. Танците са полезни за мускулите, гъвкавостта и най-вече за баланса.

Вземайте интелигентни решения

За 7 минути мога да създам проста електронна таблица с плюсове и минуси за предстоящи решения. По този начин визуализирам факти, както осъзнати, така и несъзнавани, обяснява Рубин. Прост списък с плюсове и минуси, които могат да ви помогнат да вземете важно решение.