Попълването на загубата на течности е един от най-важните елементи за поддържане на здравето. За да избегнете дехидратация през горещините, трябва да пиете много течности. Не всеки обаче се справя с тази задача по един и същи начин. Диетолозите посочват три напитки, които не трябва да се консумират в жегата.

Алкохол

Не бързайте да посягате към бирата в горещо време. Бира, вино, алкохол, коктейли, всякакъв алкохол, според клиниката в Кливланд, само увеличава дехидратацията. Алкохолът потиска производството на хормона вазопресин, който помага за поддържане на баланса на течностите в тялото.

В същото време алкохолът е диуретик. Ще ходите по-често до тоалетната, което може да доведе до дехидратация дори при хладно време, подчертават експертите.

Кофеин

В жегата е приятно да се ободриш, много хора предпочитат да пият студено кафе. Въпреки това, диетолозите напомнят, че кофеинът също увеличава дехидратацията.

Сладки напитки

Содата, сладките сокове и плодовите напитки могат да изглеждат освежаващи. Всъщност не е така. Такива напитки съдържат голямо количество захар, което активира усещането за ситост в тялото. Когато човек е сит, на него не само не му се яде, но и не иска да пие.