Четири български училища получиха парични награди по програмата „Нестле за по-здрави деца“. Средствата ще бъдат използвани за подобряване на материално-техническата база и изграждане на полезни хранителни навици и активен начин на живот на учениците им.

„Нестле за по-здрави деца“ е образователна програма, която има за цел да насърчи балансираното хранене и активния начин на живот при децата на възраст между 3 и 12 години. Програмата стартира през 2012 г. и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта и Министерство на здравеопазването, редица национални експерти по хранене и спорт и неправителствени организации.

През 2013 г. като добра практика в сферата на образователните програми за балансирано хранене и физическа активност в Европа, „Нестле за по-здрави деца“ в България става част от Европейския проект EPHE (EPODE For The Promotion Of Health Inequalities), финансиран от Европейската комисия. През 2018 година Програмата разширява своя обхват и влиза в учебните заведения в цялата страна, за да подобри хранителните и двигателните навици на българските деца.

Победителите бяха избрани на специално организирано събитие по случай финала на фаза 1 от Програмата „Нестле за по-здрави деца“, част от ангажимента на Нестле за насърчаване на балансираното хранене и двигателната активност в училище.

Всеки участник във финала представи своите мотиви за спечелване. Голямата награда бе връчена на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ от с. Марково, обл. Пловдив от г-н Емануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България. “