Уникална система за тренировки представя 35-годишната британка Хелън Смит, чиято главна особеност е да тренираш гол! Заниманията преминават в стил кръгови тренировки и продължават 1 час. Комплексът от упражнения включва скокове, коремни преси и лицеви опори и упражнения по двойки, пише The Daily Mail.

В първото занимание са участвали само десет души на възраст между 33 и 70 години. Както Смит признава, самата система напомня с нещо стилът на тренировъчните лагери, но в по-лека форма - с игри, отборна работа, подходящи за всички възрасти и нива на подготовка.

Отказът от облекло е обусловен от това, че заниманията стават по-ясни. Тоест участниците по-лесно могат да наблюдават как работи тялото на инструктора и тяхното собствено тяло. Ярък пример е упражнението „летва“. Само на голо тяло се вижда ясно дали пресата работи както трябва. Пък и е много по-удобно да не переш екипи след всяка тренировка.

При желание обаче дамите могат да си позволят да облекат спортен сутиен. Допуска се и носенето на маратонки. Смит споделя, че за създаването на тренировъчната система се вдъхновила при запознанството с нудистки във Франция.