Първият месец на пролетта обикновено се свързва със сезонни инфекциозни заболявания. Днес към тях е добавен и новият коронавирус. Ако искате да защитите имунитета си, следвайте тези четири прости съвета.

Консумирайте чесън

Според проучване на полски учени от Ягелонския университет в Краков, чесънът е антимикробен продукт с имуностимулиращи свойства. Важно е обаче да го ядете суров.

Спете достатъчно

Липсата на сън е истинско изпитание за имунитета. Според проучване на немски учени от Университета в Тюбинген, сънят и циркадните ритми са важни за регулиране на имунитета. Липсата на сън увеличава броя на клетките, които намаляват имунитета.

Спортувайте

Редовните упражнения ви поддържат здрави. Според Националната медицинска библиотека в САЩ физическата активност увеличава броя на белите кръвни клетки, които се борят с вирусите и бактериите.

Смейте се

Смехът е най-доброто лекарство. В този израз има известна истина. Съдейки от проучване на американски учени от Университета в Уестърн Кентъки, смехът намалява стресовите хормони и увеличава производството на бели кръвни клетки.