Излизате от карантината видимо напълнели. Ами сега? Определени действия, които ще променят начина ви на живот, могат да ви помогнат и да загубите няколко килограма за кратко време, твърдят испански специалисти по хранене в публикация на La Gaceta.

Според експертите, всички действия, насочени към отслабване, трябва да се основават на три основни принципа: редовност, здравословно хранене и физическа активност. На тези, които искат да отслабнат, експертите препоръчват да направят следните навици редовни в своето съществуване.

Наспивайте се. Дългият нощен сън е един от безплатните инструменти, които ви позволяват да отслабнете за кратко време. Испанските експерти съветват да лягате по едно и също време и да се спи поне 8 часа. Такъв сън е свързан с намаляване на апетита и съответно с количеството консумирана храна.

Правете кратки, но интензивни упражнения. Не е необходимо да тичате много - кратките високоинтензивни упражнения, изпълнявани два до три пъти седмично, могат да причинят метаболитни промени, които ви позволяват да изгаряте повече мазнини и да отслабнете. Ако можете да добавите към това и ежедневна разходка, тогава резултатите за отслабване ще ви зарадват бързо, обещават диетолозите.

Яжте повече фибри. Фибрите се усвояват продължително време, което дава дълго усещане за ситост. Продуктите, съдържащи фибри и вода, са особено ефективни за отслабване - те ви позволяват да се чувствате пълноценни по-дълго. Диетолозите обръщат внимание най-вече на цитрусовите плодове.

Правете периодично гладуване. Ако приготвяте следобедна закуска, опитайте да откажете вечерята. Идеята е да издържите 16 часа без храна - доказано е, че подобно гладуване, спазвано от време на време, е много ефективно за отслабване.