Повечето естествени храни, билки и подправки могат да се използват като домашни лекарства за профилактика на заболяванията. Чесънът например съдържа 33 серни съединения, които го правят мощен антисептик. Медът съдържа незаменими аминокиселини, които поддържат сърдечно-съдовото здраве, а ябълковият оцет подпомага храносмилането, особено в нефилтрирана форма.

Чесънът, медът и ябълковият оцет са три от най-здравословните храни, които можете да използвате като естествени лекарства.

Чесън

Чесънът (Allium sativum) е луковичен зеленчук, известен със своите противовъзпалителни и антибактериални свойства. Активните съединения като алицин, алиин и аджоен го правят мощен антисептик срещу вирусни и бактериални инфекции. Чесънът често се използва за предотвратяване на запек, хипертония и диабет тип 2. Най-добре да се консумира сурово, за да се насладите напълно на лечебните му ползи.

Пчелен мед

Медът е отличен източник на антиоксиданти и аминокиселини, които регулират кръвната захар. Освен това има висока концентрация на добри въглехидрати, които организмът преобразува в енергия. Медът може да лекува рани и изгаряния, благодарение на своите антимикробни свойства.

Ябълков оцет

Ябълковият оцет е популярно лекарство за широк спектър от състояния, включително висок холестерол и лошо храносмилане. Той инхибира усвояването на излишната глюкоза. Също така подобрява усвояването на калций и подпомага развитието на костите. Използвайте нефилтриран продукт за максимална полза. Истинският оцет изглежда мътен и съдържа видими отлагания.