Сгъстената кръв не е най-доброто явление в човешкото тяло, което може да доведе до тромбоза и разширени вени. Работата на съдовете се затруднява, след което се образуват кръвни съсиреци, които могат да блокират проходимостта през малките съдове. Тези проблеми в крайна сметка водят до инсулт. Ако някои от тях са налице, най-добре е да се консултирате с вашия лекар и да добавите определени храни в диетата. Те ще спомогнат за разреждане на кръвта и подобряване на общото й състояние.

Най-важното нещо, с което да започнете, е да нормализирате водния баланс в организма. Питейната вода трябва да бъде в достатъчно количество - около 2,5 литра на ден. Всичко зависи от индивидуалността – начин на живот и работа, тегло и прочее. Затова преценката е добре да направите с лекуващия лекар.

Малината е плод, който е сходен по състав с аспирина, използван често за понижаване на вискозитета на кръвта. Единствената разлика е, че малината не причинява странични ефекти като дразнене на стомаха и неговата лигавица, например.

Специалистите по съвременна медицина съветват да се използват пресни или консервирани малини. Дори листата на това растение могат да бъдат отлично лекарство за подобряване на кръвта. Сушените малинови листа се използват във вид на отвара.

Лененото масло е друг отличен инструмент, който помага за подобряване на кръвта, заменяйки аспирина. Лененото масло съдържа полиненаситени мастни киселини и витамин Е. Това го прави полезно за възстановяване на кръвоносните съдове, които са загубили еластичността си.

Мазната риба съдържа полезни мазнини и е най-добрият помощник в борбата срещу атеросклеротичните плаки. Перфектно заменя фармацевтичните препарати.

Чесънът е продукт, известен със своите способности, вкус и аромат. Може да се използва като силен антиоксидант. Чесънът има противовъзпалителен ефект и стимулира тромбичната резорбция. За случая е най-добре да се използва пресен или леко изсушен.

Морското зеле е друг добър кръвен продукт, заради йода в него. Благодарение на своя ефект върху вискозитета на кръвта, чесънът повишава тонуса на сърдечно-съдовата система.

Всички морски дарове имат благоприятен ефект върху кръвта и помагат тя да се поддържа в нормално състояние. Затова винаги трябва да отделяте специално място на масата за тях.