Богатата на определени питателни вещества храна помага да поддържате кожата си здрава, гладка и еластична. Добавяйте редовно в лятната си диета няколко прости храни и много скоро ще усетите как това подмладява кожата ви, уверяват експертите.

Вода. През лятото пиенето на вода в необходимото количество е много по-лесно, тъй като горещото време ни кара да пием до 2 литра дневно. Водата стимулира премахването на токсините, което влияе благоприятно на състоянието на кожата и предотвратява възпалението. Освен това поддържането на влага осигурява равномерен тон и предпазва от появата на фини бръчки. Липсата на влага провокира появата на акне, прави кожата съсухрена и състарена.

Витамин С. Той не само помага за повишаване на имунитета, но позволява и да запазите кожата си здрава, чиста и с младежки вид. Пийте повече лимонов и портокалов  сок, яжте киви, зеле, ябълки, чушки, магданоз и всякакви летни плодове - всички те са много богати на важния витамин.

Куркума. Подправката има антимикробни свойства, които помагат в борбата с кожните проблеми - акне и други инфекции.

Протеин. Кокошите яйца са прост, високопротеинен и достъпен продукт. Протеините са известни като градивни елементи на тялото, консумацията им подпомага регенерацията на кожата след изгаряния, възпаления и инфекции, които нарушават нейната цялост.

След 35 години, храните с високо съдържание на протеини трябва да бъдат задължителни в диетата, ако искате да запазите свежия си вид възможно най-дълго, казват експертите пред Times Now.