За да намалите успешно мазнините по корема и талията, трябва да спазвате кетогенна диета, съветват диетолози. И посочват 5 от основните й компоненти, които успешно се справят със задачата.

Авокадо. Този плод е зареден със здравословни мазнини и фибри, които помагат да се забави храносмилането и да се чувствате пълноценни. Това означава, че ще консумирате по-малко калории през целия ден, което ще доведе до загуба на тегло.

Ядки. Бадемите, шам-фъстъците и орехите са пълни със здравословни мазнини, протеини и фибри, които също могат да ви помогнат да се почувствате по-ситни, да намалите глада и да отслабнете.

Яйца. Богати са на протеини, аминокиселини и здравословни мазнини, с ниско съдържание на калории. Яйцата повишават метаболизма и ситостта. Яжте яйца за закуска, за да се предпазите от изкушението да приемате допълнителни калории през целия ден.

Горски плодове. Боровинките, малините или ягодите са с ниско съдържание на калории, но с високо съдържание на диетични фибри, витамин С, магнезий и витамин К. Магнезият ускорява метаболизма и изгаря подкожните мазнини.

Черен шоколад. Той съдържа мононенаситени мастни киселини, които увеличават скоростта на метаболизма. Черният шоколад помага за изгарянето на мазнини и допълнителни калории, пише The Health Site.