Само за четири седмици може да свиете корема, като включите тези прости храни в диетата си. За да намарите мастните отлагания по кръста, трябва да намалите и приема на сладките, преработени и мазни храни, твърдят експертите.

Излишната мазнина в корема може да увеличи риска от сърдечни заболявания, хипертония, диабет и някои видове рак, предупреждават учените. И препоръчват още да забравите за газираните напитки.

Важното, според диетолозите е да включите в диетата си четири прости храни, които помагат за намаляване на мазнините в корема за четири седмици, пише The Health Site.

Банани (не твърде узрели). Те са отличен източник на фибри и засищат за дълго време. Изяждайки ги, ще бъдете по-малко склонни да закусите през деня. Освен това продуктът съдържа много калий - минерал, който ограничава количеството натрий в организма, предотвратява подуването и повишава скоростта на метаболизма. Най-полезният начин за консумация на банани за намаляване на мазнините е да се изяжда по един плод преди тренировка.

Пълнозърнести храни. Те поддържат ниското ниво на инсулин в организма. Това помага за намаляване на мастните клетки и за по-бързото отслабване.

Цитрусови. Плодовете съдържат много витамин С, който ускорява метаболизма на мазнините и извеждането на излишните мазнини от тялото. Проучване на експерти от Аризонския държавен университет показва, че консумацията на портокали помага да изгорите 20% повече мазнини, когато спортувате.

Кисело мляко. Употребата му стабилизира нивото на инсулина - хормон, високата концентрация на който кара организма да натрупва калории под формата на отлагания на мазнини (предимно по корема). Постоянно ниските нива на инсулин могат да помогнат за загуба на значителни килограми, уверяват експертите.