За да отслабнем успешно, трябва да намалим порциите, да увеличим движението и да изгаряме мазнини. Това е формулата, без която няма как да се справим. Добрата новина обаче е в това, че процесът на отслабване може да се ускори, ако редовно употребяваме продукти, които помагат за отслабването и бързо и ефективно изгарят мазнините. И то в домашни условия.

Всъщност храни, изгарящи мазнините, на практика не съществуват. Но има хранителни продукти, които помагат за нормализиране на обменните процеси или притежават така наречената отрицателна калоричност.

За да ви помогнат наистина обаче, може само ако изгаряте повече калории, отколкото употребявате. А продуктите, за които ще стане дума, ще ви съдействат да ускорите този процес. Кои са те?

Джинджифил

За удивителните свойства на джинджифила се знае много. Но как помага да смъкнем килограми? Джинджифилът съдържа голямо количество етерични масла, които при попадане в стомаха стимулират неговата активност. По този начин се ускорява метаболизма, което помага за по-бързото изгаряне на мастните клетки.

Джинджифилът подобрява и състоянието на кожата, правейки я по-еластична и млада.

Млечни продукти

Млечните продукти – с изключение на пълномасленото мляко, се справят с наднорменото тегло и бързо изгарят мастните натрупвания по корема. А калцият в тях е способен да се свързва с мазнините, възпрепятствайки усвояването им в червата.

Редовната употреба на обезмаслена извара, кисело мляко или айран помага за отслабване. Млечните продукти съдържа и много лекоусвояем протеин, който също ускорява мастния метаболизъм.

Зеле

Ако сте решили да топите тлъстините по тялото си в домашни условия, няма да минете без зеле. Като може да използвате всички разновидности на този зеленчук – обикновено, брюкселско, савойско, пекинско, цветно, броколи. Обикновеното и пекинското зеле влизат в ролята на четка за червата, извеждайки шлаките и токсините.

Зелето е зеленчук с отрицателна калорийност. Което значи, че за преработването му организмът трябва да изразходи повече енергия, отколкото то съдържа. И тъй като зелето е нискокалоричен продукт, то може да се яде без ограничения.

Грейпфрут

Редовната употреба на грейпфрут помага за отслабване. Учени от Калифорния открили, че спазването на диета от грейпфрут помага за бързо отслабване. Тези свойства на грейпфрута на първо място са обусловени от химическия му състав. Този цитрусов плод съдържа голямо количество витамин С и други биологично активни вещества, помагащи за редуциране на теглото.

Грейпфрутът е богат и на биофлавоноиди, притежаващи мощен холеретичен ефект, което ускорява процеса на разпадане на мазнините.

Зелен чай

Диетолозите обявиха зеления чай за един от най-мощните „убийци“ на мазнини. Многобройните изследвания показват, че екстрактите от зелен чай помагат за ускоряване на метаболизма.

Освен това зеленият чай повишава настроението, има противоракови свойства и помага за предотвратяване на сърдечно-съдовите заболявания. Зеленият чай съдържа голямо количество натурален кофеин, ускоряващ процесите на изгаряне на мазнини.

За постигане на положителен ефект обаче, са необходими три чаши чай дневно.